Η "μισή μονάδα" της Φώφης, η υπονόμευση και η επιστροφή στο... νέο ΠΑΣΟΚ! | piperata.gr Skip to main content
Γεννηματά

Η "μισή μονάδα" της Φώφης, η υπονόμευση και η επιστροφή στο... νέο ΠΑΣΟΚ!

Τις τελευταίες ημέρες, έχει ανοίξει εκ νέου η συζήτηση για το ΚΙΝΑΛ. Λέγονται πολλά πέριξ της Χαριλάου Τρικούπη, γράφονται περισσότερα, ενώ η ονοματολογία μετά την αποκαλυπτική συνέντευξη του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στο PIPERATA.GR για την διαδοχή -όπως λέγεται- της Φώφης Γεννηματά καλά κρατεί. Τι συμβαίνει όμως πραγματικά;

 

Γράφει ο Σπύρος Νάννος

Είναι αλήθεια πως το Κίνημα Αλλαγής παρουσιάζει μια εκλογική -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- στασιμότητα. Για την ακρίβεια, τα ποσοστά του δεν ανεβαίνουν όπως προσδοκούσε η ηγεσία του κόμματος. Mάλιστα, η άνοδος είναι σχεδόν… μισή μονάδα!

Για πολλούς στο κόμμα -αναφερόμαστε κυρίως στους προεδρικούς- αυτή η ελάχιστη άνοδος είναι ένα θετικό «βήμα», δεδομένου πως το ΚΙΝΑΛ δεν πέφτει. Κάτι είναι και αυτό…

 

Υπάρχει όμως και μια μεγάλη μερίδα στελεχών του κόμματος που λένε με σχετική άνεση:

1ον: Το ΚΙΝΑΛ με την Φώφη Γεννηματά στην προεδρία, δεν πείθει.

2ον: Το κόμμα, δείχνει να έχει στρίψει προς τα Δεξιά. Δηλαδή έχει γίνει ουρά της Νέας Δημοκρατίας. Και ως παράδειγμα φέρνουν αρκετά από τα νομοσχέδια τα κυβέρνησης που φέρουν και την υπογραφή της Χαριλάου Τρικούπη. Επίσης, κανείς δεν μπορεί να λησμονήσει την ατάκα – φωτιά του Ανδρέα Λοβέρδου: «Τελικά συγκυβερνάμε με τη ΝΔ αλλά με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε…». Βέβαια, η συγκεκριμένη ατάκα χαρακτηρίστηκε ως χιούμορ από τη ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

3ον: Υπάρχει διασπορά ειδήσεων σε ΜΜΕ που αναφέρουν ότι το ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να κρατήσει τα… καλύτερα στελέχη του. Μάλιστα, σχετικά δημοσιεύματα υπήρχαν στο κυριακάτικο τύπο. Χαρακτηριστικός ήταν άλλωστε ο τίτλος του Πρώτου Θέματος: «Γιατί το ΄΄καλό ΠΑΣΟΚ΄΄ πάει στον Κυριάκο»…

4ον: Υπάρχει αδυναμία εκ μέρους της Φώφης Γεννηματά να πείσει τους πολίτες ότι το ΚΙΝΑΛ δεν ξεχνάει το ΠΑΣΟΚ.

5ον: Οι επιτροπές του κόμματος εν Ελλάδι δεν θυμίζουν σε τίποτα το ένδοξο… παρελθόν! Καρκινοβατούν, την ίδια ώρα που ο γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης βρίσκεται «παντού», πληρώνοντας όμως το μάρμαρο της μη αξιοποίησής του στα τηλεοπτικά δρώμενα.

6ον: Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προσπαθεί να αφυπνίσει τη νέα γενιά, με μπροστάρη τον Παύλο Χρηστίδη, όμως κάτω από τον εκπρόσωπο Τύπου υπάρχει ένα σχετικό… χάος, αν εξαιρεθούν συγκεκριμένα άτομα, όπως ο Πάνος Βλάχος και ο Σπύρος Καρανικόλας.

7ον: Οι βουλευτές του κόμματος, εγκλωβισμένοι στις κατά καιρούς άστοχες τακτικές της Φώφης Γεννηματά, εμφανίζονται δυσλειτουργικοί, κάτι που άλλωστε φαίνεται ξεκάθαρα στις δημοσκοπήσεις.

 

Η… υπονόμευση

Και ερχόμαστε στο ψητό. Ξεκίνησε ατύπως η συζήτηση για την επόμενη ημέρα στο ΚΙΝΑΛ. Άρχισε ήδη η ονοματολογία για το ποιοι θα είναι αντίπαλοι της Γεννηματά όταν έρθει η ώρα εκλογής προέδρου, τον Νοέμβριο του 2021.

 

Τα πρώτα ρεπορτάζ έκαναν την εμφάνισή τους. Κλασικά, ακούγονται πάλι τα ονόματα του Νίκου Ανδρουλάκη, της Εύας Καϊλή (σ.σ. το διέψευσε εν συνεχεία η ίδια), του Παύλου Γερουλάνου κοκ. Ακούστηκε και γράφτηκε ακόμα και το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου.

 

Και τι συνέβη; Βγαίνουν από την Χαριλάου Τρικούπη και τονίζουν πως στόχος είναι πλέον να υπονομευτεί η Φώφη Γεννηματά, ώστε είτε να αναγκαστεί σε παραίτηση είτε όταν έρθει η ώρα της κάλπης να χάσει τη μάχη από το βασικό αντίπαλό της! Η δε νέα ηγεσία να εξυπηρετεί το σχεδιασμό ενός κόμματος-δορυφόρου προς τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με σαφή στόχο να μπορεί να συνεργαστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη…

 

Αυτά βλέπουν και ακούν οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ και φυσικά αλλάζουν… κανάλι!

 

Το ΚΙΝΑΛ έχει μπροστά του ένα δίλλημα: Εάν θα συντηρείται με το σημερινό status ή εάν πρέπει να επιστρέψει στις παραδοσιακές αξίες του ΠΑΣΟΚ. Το δεύτερο, πάντως, το ζητούν οι περισσότεροι. Προφανώς είναι ένα βήμα προς τα πίσω, όμως, όπως κάποιοι επισημαίνουν στο PIPERATA.GR: «…δηλαδή με το Κίνημα Αλλαγής πετύχαμε κάτι περισσότερο από ότι ήμασταν πριν;».

 

Και εδώ προκύπτει το εξής κρίσιμο ερώτημα: Η Φώφη Γεννηματά κάνει για την επιστροφή στο… νέο ΠΑΣΟΚ;Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV