Τα κοινά χαρακτηριστικά που έχουν τα θύματα του κορωνοϊού | piperata.gr Skip to main content

Τα κοινά χαρακτηριστικά που έχουν τα θύματα του κορωνοϊού

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιταλία και οι τέσσερις, μέχρι στιγμής, καταγεγραμμένοι θάνατοι έχουν προκαλέσει πανικό, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και πέρα από τα σύνορα της.

Η ιταλική κυβέρνηση προχώρησε ήδη σε έκτακτα μέτρα, θέτοντας σε καραντίνα περιοχές, όπου παρουσιάστηκαν τα περισσότερα κρούσματα του κορωνοϊού, τα οποία ανέρχονται τώρα, περίπου, στα 150. Οι πολίτες βρίσκονται σε πανικό, με πολλούς σε αρκετές περιοχές να "αδειάζουν" τα ράφια των σούπερ μάρκετ, φοβούμενοι ότι θα έχουν την κατάληξη της κινεζικής πόλης Γουχάν, απ' όπου και ξεκίνησε η εξάπλωση του ιού Covid-19.

Ωστόσο, όπως και τα περισσότερα θύματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν στη Κίνα αλλά και σε άλλες χώρες, οι τέσσερις νεκροί στην Ιταλία αποτελούν ανθρώπους μεγάλης ηλικίας ή άνθρωποι που αντιμετώπιζαν ήδη σοβαρά προβλήματα υγείας, οι οποίοι είναι πιο επιρρεπείς και ευάλωτοι σε οποιαδήποτε ασθένεια. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως η μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων, τα άτομα που ανήκουν σε νεότερες ηλικιακές ομάδες και είναι υγιείς, δεν κινδυνεύουν να πεθάνουν από την ιογενή πνευμονία που προκαλεί ο ιός.

Τα τέσσερα θύματα του κορωνοϊού στην Ιταλία

Το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στην Ιταλία ήταν ένας άνδρας από την περιοχή του Βενέτο. Ήταν ένα από τα δύο πρώτα άτομα που είχαν μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό. Πρόκειται για τον 78χρονο Αντριάνο Τρεβιζάν, έναν συνταξιούχο οικοδόμο.

Ο ασθενής νοσηλευόταν στο Σκιαβόνια για περίπου 10 ημέρες για άλλα θέματα υγείας και τελικά κόλλησε από τον ιό και απεβίωσε. Ο άλλος ασθενής, ένας 67χρονος, παραμένει ακόμη νοσηλευόμενος.

Το δεύτερο θύμα του κορωνοϊού στην Ιταλία εντοπίστηκε στη Λομβαρδία: πρόκειται για μία γυναίκα 75 ετών. Είχε πάει στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου του Κοντόνιο, στην περιοχή Λόντι, για μια αναπνευστική κρίση. Εκείνες τις ημέρες το ίδιο νοσοκομείο είχε επισκεφθεί ο υποτιθέμενος πρώτος «ασθενής», ένας 38χρονος.

Ο 38χρονος αποδείχθηκε τελικά πως νοσούσε από τον κορωνοϊό.

Μια τυχαία συνάντηση ήταν κατά πάσα πιθανότητα θανατηφόρα για τη συνταξιούχο. Η 75χρονη μετά την επίσκεψη στο νοσοκομείο επέστρεψε στο σπίτι της. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε και τελικά βρέθηκε νεκρή.

Όσο για το τρίτο θύμα του κορωνοϊού στην Ιταλία, πρόκειται για μία 68χρονη γυναίκα που πέθανε στο νοσοκομείο Κρέμα. Η 68χρονη νοσηλευόταν στην εντατική με ογκολογικά θέματα.

«Η λοίμωξη επιδείνωσε μια ήδη πολύ σοβαρή κλινική εικόνα», εξήγησε ο σύμβουλος Ευημερίας, Τζούλιο Γκαλέρα, δίνοντας την είδηση του θανάτου του τρίτου θύματος.

Το τέταρτο θύμα του κορωνοϊού ήταν ένας 84χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Πάπα Τζιοβάνι στην πόλη Μπέργκαμο. Και αυτός αντιμετώπιζε προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας.

Όπως δήλωσε ο Τζούλιο Γκαλέρα, σύμβουλος Ευημερίας της περιφέρειας της Λομβαρδία:

«Ένας 84χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Πάπα Τζιοβάνι πέθανε τα ξημερώματα της Δευτέρας».Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV