Την Τετάρτη η παρουσίαση της κίνησης «ΛΕΜΕ ΝΑΙ» με επικεφαλής τον Βασίλη Κόκκαλη | piperata.gr Skip to main content
Την Τετάρτη η παρουσίαση της κίνησης «ΛΕΜΕ ΝΑΙ» με επικεφαλής τον Βασίλη Κόκκαλη

Την Τετάρτη η παρουσίαση της κίνησης «ΛΕΜΕ ΝΑΙ» με επικεφαλής τον Βασίλη Κόκκαλη

«Εμείς, ενεργοί δημοκρατικοί πολίτες, που προερχόμαστε από άλλους κομματικούς ή πολιτικούς χώρους, από το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝΑΛ, τους ΑΝΕΛ, που συναντηθήκαμε ή συναντιόμαστε τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης.

 

Στηρίζουμε τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα στη συγκρότηση ενός μεγάλου προοδευτικού φορέα, που θα αποτελέσει ομπρέλα προστασίας του ελληνικού λαού απέναντι στη λαίλαπα της νέας δεξιάς.

Το μεγάλο αυτό κόμμα θα αποτελέσει παράλληλα το πολιτικό «σπίτι» όλων των προοδευτικών πολιτών που θέλουν να εκφραστούν και να πουν ΝΑΙ σε ένα σύγχρονο προοδευτικό δημοκρατικό πολιτικό χώρο, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σύγχρονου Έλληνα πολίτη».

Το παραπάνω απόσπασμα αποτελεί τον πρόλογο του επίσημου κειμένου, το οποίο θα αποτελέσει την βάση της νέας πολιτικής κίνησης, στο πλαίσιο της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα την ερχόμενη Τετάρτη στην Αθήνα, με πρωταγωνιστή τον Λαρισαίο πρώην υφυπουργό Βασίλη Κόκκαλη.

Το κείμενο της νέας πολιτικής κίνησης φέρει τον τίτλο «ΛΕΜΕ ΝΑΙ» και θα υπογράφεται από 70 στελέχη από ολόκληρη την Ελλάδα και είναι εν γνώσει του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει δώσει το «πράσινο φως».

Στόχος της νέας κίνησης είναι ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σύγχρονο πολιτικό φορέα με κεντροαριστερές αναφορές.

«Ο Βασίλης Κόκκαλης, παράλληλα με τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα τα οποία θα συνεχίσει να ασκεί χωρίς εκπτώσεις προωθώντας τα ζητήματα της κοινωνίας του νομού Λάρισας, σύντομα αναμένεται να έλθει στο προσκήνιο στο πλαίσιο του νέου πολιτικού φορέα, ο οποίος κυοφορείται – αλλά και έχει καταγραφεί δημοσιογραφικά ως μελλοντική εξέλιξη – εδώ και πολλούς μήνες.

Πρόκειται για έναν φορέα που ως στόχο έχει να συνδράμει σ’ αυτόν τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και στη διεύρυνση του και όχι να αποτελέσει μία «συνιστώσα βγαλμένη από το παρελθόν, δηλώνουν συνεργάτες του Λαρισαίου βουλευτή.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV