Κορωνοϊός: Με μάσκες και στα διαλείμματα των σχολείων οι μαθητές! | piperata.gr Skip to main content
Κορωνοϊός: Με μάσκες και στα διαλείμματα των σχολείων οι μαθητές!

Κορωνοϊός: Με μάσκες και στα διαλείμματα των σχολείων οι μαθητές!

Υποχρεωτική είναι πλέον η χρήση μάσκας και στα διαλείμματα στα σχολεία των περιφερειακών ενοτήτων που βρίσκονται ή θα βρεθούν το επόμενο διάστημα στο «πορτοκαλί» και «κόκκινο» επίπεδο, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. 

 

Σε άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, ξεκαθαρίστηκε ότι στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής (γυμναστική) εξακολουθεί να μην προβλέπεται η χρήση μάσκας, σε όλα τα σχολεία της χώρας. Το ίδιο είπε και ο κ. Χαρδαλιάς.

 

Ωστόσο, η πλήρης εικόνα για τη χρήση μάσκας από τους μαθητές δεν έχει ξεκαθαρίσει, καθώς με τα νέα δεδομένα, θα κληθούν να φορούν μάσκα επί περίπου 6 ώρες. Για το λόγο αυτό, αναζητείται κάποιο «διάλειμμα χρήσης μάσκας» στα σχολεία.

 

Για το λόγο αυτό, το υπουργείο Παιδείας έχει απευθυνθεί στην αρμόδια επιτροπή επιστημόνων προκειμένου να σταλούν σχετικές οδηγίες.

 

Η πρωτοβουλία αυτή ήρθε ως επόμενο της ανακοίνωσης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και στα διαλείμματα, στα σχολεία εκείνα που ανήκουν σε περιφερειακές ενότητες της χώρας που έχουν ενταχθεί στο τρίτο (πορτοκαλί) και τέταρτο (κόκκινο) επίπεδο προληπτικών μέτρων και κανόνων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

 

Επίσης, αναμένεται νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία θα θεσπίζονται νέα, οριζόντια προληπτικά μέτρα, μεταξύ των οποίων και η υποχρεωτική χρήση μάσκας και στα διαλείμματα στα σχολεία που εντάσσονται στο 3ο και 4ο επίπεδο.

 

 

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV