Πρόταση μομφής: «Απειλή δήμευσης πάνω από την κοινωνία ο πτωχευτικός κώδικας», τόνισε η Αχτσιόγλου | piperata.gr Skip to main content
Πρόταση μομφής: «Απειλή δήμευσης πάνω από την κοινωνία ο πτωχευτικός κώδικας», τόνισε η Αχτσιόγλου

Πρόταση μομφής: «Απειλή δήμευσης πάνω από την κοινωνία ο πτωχευτικός κώδικας», τόνισε η Αχτσιόγλου

Παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο οποίος και κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για τον πτωχευτικό κώδικα, ξεκίνησε η τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

Η κοινοβουλευτική μάχη αναμένεται να είναι εφ' όλης της ύλης και η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης ιδιαίτερα σκληρή. Η διαδικασία θα κορυφωθεί το βράδυ της Κυριακής με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

 

 «Είναι πρόταση μομφής της κοινωνίας»

 

«Με τον πτωχευτικό κώδικα που φέρατε ήρθατε να κρεμάσετε μια απειλή πτώχευσης και δήμευσης πάνω από την κοινωνία, τους δώσατε τη χαριστική βολή... Με αυτό νομοσχέδιο πετάξατε το γάντι στην κοινωνία κι εμείς σηκώσαμε, είναι πρόταση μομφής της κοινωνίας», είπε η Έφη Αχτσιόγλου ανοίγοντας τη συζήτηση.

 

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ στην συνέχεια τον λόγο θα πάρει ο Χρήστος Σταϊκούρας. Στον πρώτο κύκλο ομιλητών από την ΝΔ θα τοποθετηθούν οι κύριοι Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Σταυρος Καλαφάτης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

 

Η συζήτηση πραγματοποιείται υπό τα περιοριστικά υγειονομικά μέτρα. Εντός της αίθουσας βρίσκονται, σύμφωνα με τις συστάσεις της υγειονομικής υπηρεσίας, 60 βουλευτές, ενώ υπάρχει σύσταση ώστε οι συνεδριάσεις να λήγουν πριν τις 12 τα μεσάνυχτα που ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας.

 

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο, ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος πρότεινε να «παραβιαστεί» το ωράριο για λόγους δημοκρατίας, καθώς η Βουλή συζητά ένα μείζον ζήτημα.

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.