Σταϊκούρας προς ΣΥΡΙΖΑ: «Προσπαθείτε να κερδοσκοπήσετε πάνω στην αγωνία της πατρίδας» | piperata.gr Skip to main content
Σταϊκούρας προς ΣΥΡΙΖΑ: «Προσπαθείτε να κερδοσκοπήσετε πάνω στην αγωνία της πατρίδας»

Σταϊκούρας προς ΣΥΡΙΖΑ: «Προσπαθείτε να κερδοσκοπήσετε πάνω στην αγωνία της πατρίδας»

«Άκαιρη, άστοχη και υποκριτική», χαρακτήρισε την εναντίον του πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

 

Η Ολομέλεια της Βουλής ξεκίνησε την τριήμερη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας για τον πτωχευτικό κώδικα που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ενώ λίγο μετά προσήλθε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ο πρωθυπουργός παρέμεινε στα κυβερνητικά έδρανα της Ολομέλειας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Χρήστου Σταϊκούρα, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε.

 

Λαμβάνοντας το λόγο αμέσως μετά την κυρία Έφη Αχτσιόγλου και τον κ. Πάνο Σκουρλέτη, ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για πρόταση «που υπαγορεύεται από το έλλειμμα αφηγήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία επέλεξε να καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας την ώρα που ο πρωθυπουργός και συνολικά η κυβέρνηση δίνουν μια πολύπλευρη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τις τουρκικές προκλήσεις, αλλά και την ίδια στιγμή που η Δικαιοσύνη στέλνει στη φυλακή τη Χρυσή Αυγή».

«Βρίσκεστε σε αμηχανία και προσπαθείτε να κερδοσκοπήσετε πάνω στην αγωνία της πατρίδας, ματαιοπονείτε», είπε ο κ. Σταϊκούρας απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία αναμένεται να κορυφωθεί την Κυριακή με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, για να γίνει δεκτή η πρόταση μομφής χρειάζεται 151 θετικές ψήφους, αν όμως απορριφθεί δεν μπορεί επί εξαμήνου να επαναληφθεί πρόταση μομφής στο ίδιο πρόσωπο ή με παρόμοιο περιεχόμενο.

 

 

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV