Αρκουμανέας: Από Φεβρουάριο ο εμβολιασμός του πληθυσμού | piperata.gr Skip to main content
Αρκουμανέας: Από Φεβρουάριο ο εμβολιασμός του πληθυσμού

Αρκουμανέας: Από Φεβρουάριο ο εμβολιασμός του πληθυσμού

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, δήλωσε πως η εικόνα της πορείας του ιού στη χώρα μας είναι θετική.

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι ο δείκτης θετικότητας που θα ανακοινωθεί σήμερα και αφορά στην προηγούμενη εβδομάδα, έχει πέσει κάτω από το όριο του 4% που υπάρχει και στην Ε.Ε. έναντι 4,34% που ήταν την προ-προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, σημείωσε ότι είναι πολύ κρίσιμες οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και συνέστησε στους πολίτες να περιορίσουν τις επαφές τους.

 

Σε ό,τι αφορά στα τεστ που διενεργεί ο ΕΟΔΥ, ο κ. Αρκουμανέας επισήμανε ότι «καθημερινά πραγματοποιούμε πάνω από 30.000 τεστ κι έχουμε φτάσει και το ρεκόρ των 36.000 σε μια ημέρα, ενώ από εβδομάδα θα κάνουμε και περισσότερα τυχαιοποιημένα μέσα από το testing.gov.gr και πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσουμε τα 40.000.

Τα δεδομένα είναι καλύτερα, καταγράφεται πτώση κρουσμάτων σε όλη τη χώρα και μάλιστα σε ορισμένες περιοχές είναι διψήφια. Ενδεικτικά, χθες κάναμε 36 τυχαίες δειγματοληψίες drive through σε όλη την Ελλάδα και το ποσοστό θετικότητας ήταν 0,59%.

Όλοι οι δείκτες πέφτουν, ίσως με πιο αργό ρυθμό, αλλά και οι διασωληνωμένοι περιορίστηκαν σε κάτω από 500 και αναμένουμε πτώση και του δείκτη των θανάτων, ο οποίος ακόμα παραμένει ψηλά».
 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV