Καρφί Μαξίμου για Σαμαρά: «Οι απόψεις του στα εθνικά θέματα είναι γνωστές» | piperata.gr Skip to main content
Καρφί Μαξίμου για Σαμαρά: «Οι απόψεις του στα εθνικά θέματα είναι γνωστές»

Καρφί Μαξίμου για Σαμαρά: «Οι απόψεις του στα εθνικά θέματα είναι γνωστές»

Χαμηλά επέλεξαν να κρατήσουν τους τόνους από το Μέγαρο Μαξίμου -αν και δεν λείπει το… καρφί από τη διαρροή των πρωθυπουργικών συνεργατών- έναντι της ηχηρής αποστασιοποίησης του Αντώνη Σαμαρά από την απόφαση για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, αλλά και το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη.

 

«Ουδέν σχόλιο», είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη και σημειώνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι πρώην Πρωθυπουργός και οι απόψεις του στα εθνικά θέματα γνωστές.

 

«Με “πειρατές” δεν κάνεις διάλογο»

 

Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο κ. Σαμαράς τάχθηκε κατά των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, μόλις δύο ημέρες πριν από τη συνάντηση των διπλωματικών αποστολών Ελλάδας και Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της επανέναρξης των διερευνητικών επαφών. «Με “πειρατές” δεν κάνεις διάλογο», ανέφερε ο πρώην Πρωθυπουργός και προσέθεσε: «Τον επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις γιατί έτσι γίνεται πιο αδίστακτος».

 

Αρνητική θέση πήρε εξάλλου και σε ό,τι αφορά τη διαδικασία προσφυγής στη Χάγη, τονίζοντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο «θα παραιτηθούμε εξ αρχής, μόνοι μας, από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το Διεθνές Δίκαιο».

 

Παρά ταύτα και δεδομένου ότι ο κ. Σαμαράς δηλώνει στην ίδια συνέντευξη ανοιχτά ότι δεν σκοπεύει να ψηφίσει τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, πρόκειται για την πρώτη, ανοιχτή και δημόσια διαφοροποίηση από την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης και μάλιστα σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής.

 

Το στοιχείο αυτό εκτιμάται ότι αναδεικνύει την κρισιμότητα των διαδικασιών και της συζήτησης με την Τουρκία και πώς αυτή μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά το εσωτερικό πολιτικό περιβάλλον.

 

Σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι προ μηνών η ηγεσία της κυβέρνησης είχε επιλέξει να αναβάλει την κύρωση των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία από τη Βουλή, κάτι που θεωρήθηκε ότι συνέβη προκειμένου να μην εκδηλωθεί η αντίδραση του πρώην Πρωθυπουργού ή ενδεχομένως και άλλων βουλευτών.

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV