Τέλεια κιμαδόπιτα με κρέμα για κάθε περίσταση! | piperata.gr Skip to main content
κιμαδόπιτα

Τέλεια κιμαδόπιτα με κρέμα για κάθε περίσταση!

Χορταστική και πεντανόστιμη πίτα που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Κιμαδόπιτα με κρέμα σε φύλλο κρούστας.

 

Υλικά

 

500 γρ. φύλλο κρούστας

750 γρ. κιμά μαγειρεμένο (χωρίς υγρά)

μπεσαμέλ

βΒούτυρο λιωμένο

 

Μπεσαμέλ

 

3 κούπες γάλα

2 κ.σ. βούτυρο

7 κσ αλεύρι

2 κρόκους

Τυρί τριμμένο

αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

 

Εκτέλεση

 

Για την μπεσαμέλ: Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύουμε και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να πήζει αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το τυρί αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ με τρύπα.

Αρχίζουμε να βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα και να τα τοποθετούμε ένα ένα στη φόρμα (κρατάμε 2 φύλλα για να καλύψουμε στο τέλος).

Βάζουμε το κιμά στη φόρμα ΚΡΥΟ όχι ζεστό, τον απλώνουμε γύρω γύρω στη φόρμα και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τη μπεσαμέλ αφού έχει λίγο κρυώσει .

Στο σημείο που είναι η τρύπα του κέικ κόβουμε προσεκτικά γύρω γύρω το φύλλο και αμέσως μετά τα φύλλα που κρέμονται έξω από τη φόρμα τα γυρνάμε προς τα μέσα για να κλείσει γύρω γύρω και μετά τοποθετούμε τα δύο φύλλα αφού τα βουτυρώσουμε που κρατήσαμε από πάνω και προσεκτικά τα βάζουμε και αυτά μέσα στη φόρμα.

Κόβουμε πάλι προσεκτικά το φύλλο στη τρύπα της φόρμας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.



Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV