Απεργία: Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που θα τραβήξουν χειρόφρενο την Πέμπτη 26/11 | piperata.gr Skip to main content
Απεργία: Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που θα τραβήξουν χειρόφρενο την Πέμπτη 26/11

Απεργία: Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που θα τραβήξουν χειρόφρενο την Πέμπτη 26/11

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, το ΜΕΤΡΟ, ο ηλεκτρικός και το τραμ, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, συμμετέχοντας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των σωματείων της ΣΤΑΣΥ, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία σε ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ και τραμ.

 

Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι η ενίσχυση των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού και η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

 

«Από τη πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας του Covid- 19 σταθήκαμε, με υπευθυνότητα, απέναντι στις πρωτόγνωρες συνθήκες και με διεκδικήσεις και προτάσεις καταφέραμε, κάτω από δύσκολες συνθήκες και παρά τις αντιξοότητες, να κρατήσουμε σε κίνηση τις Σταθερές Συγκοινωνίες και να παρέχουμε ασφαλές συγκοινωνιακό έργο. Ωστόσο, δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε αυτή η πανδημία να γίνει «εργαλείο» για να περάσουν αντεργατικά νομοσχέδια και να ισοπεδωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών», τονίζουν οι εργαζόμενοι.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV