Βαρουφάκης σε κυβέρνηση: Έχετε χάσει τον έλεγχο της πανδημίας | piperata.gr Skip to main content
βαρουφακης

Βαρουφάκης σε κυβέρνηση: Έχετε χάσει τον έλεγχο της πανδημίας

«Έχετε χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και για αποπροσανατολισμό καταφεύγετε στην πόλωση και στην επιτάχυνση της διολίσθησης στον αυταρχισμό», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας από το βήμα της βουλής.

 

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, στην οποία είχαν έρθει σε κόντρα νωρίτερα ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στην προβολή του βίντεο στην πρόσοψη της Βουλής, με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

«Ένα τανκ προβεβλημένο στη Βουλή, είναι μομφή για τη Δημοκρατία μας», υποστήριξε.

 

Στην αναφορά του αυτή απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής. «Θα ήταν κατάντημα για τη Δημοκρατία, αν την απειλούσε μια ταινία τριάμισι λεπτών», σχολίασε ο Κώστας Τασούλας για να συμπληρώσει πως οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι απολύτως ενσωματωμένες στο δημοκρατικό πολίτευμα κι «εμείς ως θεσμικοί παράγοντες, είμαστε τουλάχιστον υποχρεωμένοι να τις τιμούμε».

 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολίασε και τα επεισόδια στην επέτειο του Πολυτεχνείου, κάνοντας λόγο για καταστρατήγηση του Συντάγματος από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. "Είναι μια διολίσθηση προσχεδιασμένη εδώ και καιρό", είπε και κατήγγειλε ότι η γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής για την απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου", την οποία επικαλέστηκε το ΣτΕ στην απόφαση του επί της προσφυγής του ΜέΡΑ25 για την απαγόρευση των συναθροίσεων, "είναι ένα χαρτί που προκαλεί ντροπή για το κατάντημα και την υπονόμευση της επιστημονικής επιτροπής από την κυβέρνηση".Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV