Επιβεβαίωση Piperata.gr: Αλλαξε ρότα ο Περισσός για την αυριανή απεργία από κοντά ΓΣΕΕ και ΔΑΚΕ | piperata.gr Skip to main content
Επιβεβαίωση Piperata.gr: Αλλαξε ρότα ο Περισσός για την αυριανή απεργία από κοντά ΓΣΕΕ και ΔΑΚΕ

Επιβεβαίωση Piperata.gr: Αλλαξε ρότα ο Περισσός για την αυριανή απεργία από κοντά ΓΣΕΕ και ΔΑΚΕ

Πολλά και πολύ περίεργα καταγράφονται στο προσκήνιο σε σχέση με την αυριανή 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, μαζί με το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας και τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πλην των λεωφορείων και των τρόλει.

 

Γράφει ο Μιχάλης Ι. Ασημάκης

 

Ενώ μέχρι τη Δευτέρα το ΚΚΕ καλλιεργούσε την εντύπωση ότι ετοιμάζει συγκεντρώσεις και πορείες ανάλογες εκείνων της 17ης Νοεμβρίου, από χθες το βράδυ άλλαξε τροπάριο και σήμερα λέει ότι πλην μιας ομάδας νοσοκομειακών ιατρών που θα διαδηλώσουν στο υπουργείο Υγείας το μεσημέρι της 26ης Νοεμβρίου, δεν… σκέφτεται να οργανώσει κάτι άλλο. Και τούτο διότι, όπως είχαν γράψει τα PIPERATA.GR μόλις προχθές, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου (δείτε εδώ το ρεπορτάζ), ο Μητσοτάκης παραμερίζοντας εντελώς τον Χρυσοχοϊδη, ανέθεσε σε άλλον κυβερνητικό τη διαχείριση της υπόθεσης.

 

Κι επειδή το PIPERATA.GR δεν χαρίζεται σε κανέναν, το ερώτημα είναι γιατί ο Περισσός άλλαξε ρότα και από την επαναστατική γυμναστική το έριξε στη… ρυθμική και το μπαλέτο.

 

Μόνο με διαρροές και εικασίες 

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα που όπως και το τριτοβάθμιο όργανο του κόσμου της εργασίας, η ΓΣΕΕ, αποφάσισε τη διαφοροποίηση από την αυριανή κινητοποίηση.

 

Η διαφοροποίηση της ΔΑΚΕ εδράζεται σε δύο βασικούς λόγους: α) γιατί το νομοσχέδιο του Βρούτση περί κατάργησης των συνδικαλιστικών προνομίων δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή σε οποιαδήποτε μορφή ώστε τα συνδικάτα να μπορούν να παρέμβουν, άρα τα όσα διατυπώνονται ως αιτήματα από την πλευρά των απεργών προκύπτουν από διαρροές και εικασίες και β) επειδή χιλιάδες εργαζόμενοι λόγω της καραντίνας τελούν υπό αναστολή ή εργάζονται εκ περιτροπής πράγμα που σημαίνει ότι καμιάς μορφής διαμαρτυρία από πλευράς τους δεν έχει νόημα αυτή την ώρα. 

 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο δεν απεργούν όλοι για την ατζέντα που έχει θέσει το ΚΚΕ, δηλαδή των συνδικαλιστικών τους προνομίων. Εν προκειμένω οι υπάλληλοι σε ΜΕΤΡΟ, Τραμ και Προαστιακό έχουν ως βασικό τους αίτημα την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων.

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV