Ντιέγκο Μαραντόνα: «Το χέρι του Θεού» και το γκολ… παραμάζωμα στο παιχνίδι με την Αγγλία, στο Μουντιάλ του ’86 (vid) | piperata.gr Skip to main content
Ντιέγκο Μαραντόνα: «Το χέρι του Θεού» και το γκολ… παραμάζωμα στο παιχνίδι με την Αγγλία, στο Μουντιάλ του ’86 (vid)

Ντιέγκο Μαραντόνα: «Το χέρι του Θεού» και το γκολ… παραμάζωμα στο παιχνίδι με την Αγγλία, στο Μουντιάλ του ’86 (vid)

Ένα γκολ που έχει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου είναι αυτό που πέτυχε ο Ντιέγκο Μαραντόνα απέναντι στην Αγγλία, πριν από 34 χρόνια στα προημιτελικά του Μουντιάλ.

 

Στις 22 Ιουνίου 1986, στη διάρκεια του αγώνα Αργεντινής - Αγγλίας (2-1) για την προημιτελική φάση, ο Μαραντόνα σημείωσε το πρώτο γκολ της ομάδας του με το χέρι (σ.σ.: ο Τυνήσιος διαιτητής θεώρησε εσφαλμένα ότι η μπάλα είχε χτυπήσει το κεφάλι του). Λίγα λεπτά αργότερα, στο ίδιο ματς, ο αείμνηστος πια Ντιέγκο Μαραντόνα έβαλε ακόμα ένα από τα ομορφότερα γκολ που έχουν επιτευχθεί ποτέ σε ποδοσφαιρικό γήπεδο.

 

 

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα, δήλωσε ότι το γκολ μπήκε «λίγο με το κεφάλι του Μαραντόνα και λίγο με το χέρι του Θεού» κι έτσι το γκολ αυτό έμεινε στην ιστορία ως το «χέρι του θεού».

Αρκετά χρόνια μετά, ο Ντιεγκίτο είχε πει σε συνέντευξή του: «Περίμενα τους συμπαίκτες μου να με αγκαλιάσουν και κανείς δεν ερχόταν… τους είπε “ελάτε αγκαλιάστε με, ειδάλλως ο διαιτητής δεν θα το επιτρέψει”».

 

 

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV