Και η Αγιά Σοφιά στο αλισβερίσι για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα | piperata.gr Skip to main content
Και η Αγιά Σοφιά στο αλισβερίσι για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα

Και η Αγιά Σοφιά στο αλισβερίσι για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα

«Ενημερώθηκα από τον πρωθυπουργό για τα εθνικά θέματα. Υπάρχει μια ψυχραιμία και μια αισιοδοξία, για όσα συμβαίνουν σήμερα». Αυτά έλεγε ο Γιάνης Βαρουφάκης την περασμένη Παρασκευή το πρωί μετά τη συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Γράφει ο Μιχάλης Ι. Ασημάκης

 

Σε κατ’ ιδίαν δε συνομιλία του, λίγο αργότερα, επικαλούνταν σχετική εκτίμηση του πρωθυπουργού ότι «πάμε σε αποκλιμάκωση».

 

Η δήλωση πέρασε στα ψιλά λόγω της μουσουλμανικής προσευχής στην Αγιά Σοφιά που πάγωσε όλη τη χριστιανοσύνη, των συνεχιζόμενων απειλών της Άγκυρας ότι θα βγάλει το ωκεανογραφικό στο Αιγαίο και των… λεγόμενων της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Μητσοτάκη οι οποίοι κόμπαζαν για τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

 

Βεβαίως ακούγοντας τους, ο κ. Βαρουφάκης και οι άλλοι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προσπαθούσαν να κρατηθούν από τα γέλια γνωρίζοντας ότι υπήρξε λήξη συναγερμού.

 

Μάλιστα ο Δημήτρης Κουτσούμπας , το έριξε στο σορολόπ αναφέροντας ότι «η σκέψη όλων μας (σ.σ.: και του ΚΚΕ) είναι στα στρατευμένα νιάτα» κι ακόμη πως τα είπε με τον Μητσοτάκη για τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών συνταξιούχων και των ναυτεργατών.

 

Άπαντες διάβασαν πίσω από τις γραμμές ότι ξεκινά το παζάρι για τα νέα εξοπλιστικά και πως ο Ερντογάν θα συνεχίσει το παιχνιδάκι έως ότου κλείσουν τα deal με τους «οπλάδες».

 

Όλα - όλοι σε συνεννόηση και η Αγιά Σοφιά στο αλισβερίσι.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV