Κορωνοϊός: Ερχεται μίνι lockdown για Σέρρες, Ιωάννινα – Μπαίνουν στο «κόκκινο» επίπεδο συναγερμού | piperata.gr Skip to main content
Κορωνοϊός: Ερχεται μίνι lockdown για Σέρρες, Ιωάννινα – Μπαίνουν στο «κόκκινο» επίπεδο συναγερμού

Κορωνοϊός: Ερχεται μίνι lockdown για Σέρρες, Ιωάννινα – Μπαίνουν στο «κόκκινο» επίπεδο συναγερμού

Από μεθαύριο Πέμπτη 29 Οκτωβρίου μπαίνουν στο «κόκκινο» επίπεδο συναγερμού τα Ιωάννινα και οι Σέρρες όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

 

Σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα η κατάσταση είναι οριακή, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. Παράλληλα, Νάξος και Ροδόπη από το επίπεδο 2 (κίτρινο) ανεβαίνουν στο 3 (πορτοκαλί).

 

Η Δράμα επίσης ανεβαίνει στο επίπεδο 2 (κίτρινο).

 

Τέλος, η Αμοργός λόγω παντελούς έλλειψης κρουσμάτων, κατεβαίνει στο πρώτο, πράσινο επίπεδο, από το επίπεδο 2 (κίτρινο) που βρισκόταν.

 

Η πανδημία είναι σε έξαρση με βασικό της επίκεντρο τη Βόρεια Ελλάδα και η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη και απαιτεί μεγάλη προσοχή, τόνισε ο υφυπουργός.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε πως πρέπει τώρα, άμεσα, να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού, ιδιαίτερα στις περιοχές που βρίσκονται ήδη στο «κόκκινο» και στο «πορτοκαλί».

 

«Τα μέτρα όπου τηρούνται, αποδίδουν. Η αποφασιστικότητα και η επιμονή μας είναι απαραίτητες», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV