Μήνυμα Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ στην Τουρκία: Έτοιμοι για κοινό μέτωπο στις προκλήσεις | piperata.gr Skip to main content
Μήνυμα Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ στην Τουρκία: Έτοιμοι για κοινό μέτωπο στις προκλήσεις

Μήνυμα Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ στην Τουρκία: Έτοιμοι για κοινό μέτωπο στις προκλήσεις

Λίγο πριν τις 12:00 ξεκίνησε η τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ με την ενίσχυση της συνεργασίας των χωρών σε τομείς όπως η οικονομία και η ενέργεια, αλλά και οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, να βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων.

 

Οι Νίκος Δένδιας, Νίκος Χριστοδουλίδης και Γκάμπι Ασκενάζι προχώρησαν σε κοινές δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, επισημαίνοντας τους ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας των τριών χωρών.

 

«Η στρατηγική Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ είναι πολλά υποσχόμενη, αλλά δεν στρέφεται κατά οποιουδήποτε. Βασική προϋπόθεση ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας» υπογράμμισε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

Έχουμε κοινές αξίες και επιδιώξεις. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε κοινές απαντήσεις σε αυτές τις προκλήσεις. Τα αποτελέσματα της συνεργασίας μας είναι μετρήσιμα. Προσβλέπουμε στην περαιτέρω βελτίωση των σχέσεών μας».

 

«Η συνάντησή μας έγινε υπό το βάρος νέων παράνομων ενεργειών της Τουρκίας, που προσπαθεί να δυναμιτίσει οποιαδήποτε προσπάθεια εποικοδομητικού διαλόγου. Έχουμε καταδικάσει απερίφραστα αυτές τις ενέργειες» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

 

«Η περιοχή μας δεν θα επιστρέψει στον 19ο αιώνα. Θα πορευτεί στον 21ο αιώνα» στη βάση όσων έχουμε πετύχει, τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV