Βαρουφάκης: Μονοήμερο μποϊκοτάζ στην Amazon για την Black Friday (vid) | piperata.gr Skip to main content
Βαρουφάκης: Μονοήμερο μποϊκοτάζ στην Amazon για την Black Friday (vid)

Βαρουφάκης: Μονοήμερο μποϊκοτάζ στην Amazon για την Black Friday (vid)

O Γιάνης Βαρουφάκης, γραμματέας του Μέρα25, καλεί με διαδικτυακό του μήνυμα σε μποϊκοτάζ κατά της Amazon για την Black Friday.

 

«Αυτή τη Black Friday σας ζητάμε να μην αγοράσετε τίποτα από το Amazon.com. Σας ζητάμε να μην επισκεφτείτε καν το Amazon.com εκείνη την ημέρα. Μόνο για μια μέρα! Σας ζητάμε να συμμετάσχετε στην παγκόσμια εκστρατεία μας για να Κάνουμε την Amazon να πληρώσει. Εκείνη την ημέρα, μποϊκοτάροντας την Amazon, ενισχύετε με τη δική σας δύναμη έναν διεθνή συνασπισμό εργαζομένων και ακτιβιστών, από διεθνείς συνδικαλιστικές ενώσεις», τονίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο μήνυμά του στον λογαριασμό του DiEM25 το οποίο έγινε θέμα μέχρι στην διαδικτυακή έκδοση της βρετανικής εφημερίδας Gurdian.

Σύμφωνα με τον Gurdian η Amazon είδε τα κέρδη της να «εκτοξεύονται» στη διάρκεια της πανδημίας, ενώ σε ένα σημείο μάλιστα η εταιρεία φέρεται να πραγματοποίησε πωλήσεις 11.000 δολαρίων το δευτερόλεπτο! 

 

Όπως λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης «η Amazon δεν είναι απλώς μια επιχείρηση. Δεν είναι μόνο μια μονοπωλιακή εταιρεία-κολοσσός. Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο και πολύ χειρότερο. Είναι ο πυλώνας μιας νέας τεχνολογικής φεουδαρχίας. Η Amazon αντιμετωπίζει τους εργαζομένους της σαν αναλώσιμα ρομπότ: Αναγνωρίζοντας μόνο την ικανότητά τους να διαλέγουν και να πακετάρουν, σε συνθήκες που συντρίβουν την ψυχή τους και λυγίζουν το κορμί τους. Η Amazon ενταφιάζει τα μικρά βιβλιοπωλεία και μαγαζιά που δίνουν ζωή στις γειτονιές μας. Η Amazon δεν είναι ένας απλός πάροχος υπηρεσιών, ούτε τα κέρδη της αντιστοιχούν στην αμοιβή ενός παρόχου υπηρεσιών».

[...] O Jeff Bezos, ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος, θα το καταλάβει. Θα πάρει το μήνυμα ότι οι ημέρες ατιμωρησίας της Amazon έχουν παρέλθει. Μαζί, αυτή τη Black Friday μπορούμε να κάνουμε μια τεράστια διαφορά με μια μικρή πράξη αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους, τις κοινότητες και τον πλανήτη. Αυτή την Παρασκευή ας κάνουμε την Amazon να πληρώσει. Συμφωνείτε; Carpe DiEM».

 

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV