Ιράν: Εννιά χρόνια κάθειρξη στον πατέρα που αποκεφάλισε την ανήλικη κόρη του | piperata.gr Skip to main content
Ιράν: Εννιά χρόνια κάθειρξη στον πατέρα που αποκεφάλισε την ανήλικη κόρη του

Ιράν: Εννιά χρόνια κάθειρξη στον πατέρα που αποκεφάλισε την ανήλικη κόρη του

Σε μόλις εννέα χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε στο Ιράν ένας άνδρας που αποκεφάλισε την κόρη του σ’ ένα έγκλημα τιμής που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη της χώρας.

 

Η μητέρα της 14χρονης Ρομίνα Ασράφι, Ράνα Ντάστι, δήλωσε οργισμένη με την ήπια ποινή και την απόφαση του δικαστηρίου που «προκάλεσε πανικό» στην ίδια και την οικογένειά της.

Ο πατέρας της 14χρονης τη σκότωσε επειδή το έσκασε μ’έναν 28χρονο κι η γυναίκα του είπε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης κι ότι μετά από 15 χρόνια γάμου δεν θέλει με τίποτε να συνεχίσει τη ζωή της με τον παιδοκτόνο σύζυγο, αφού ανησυχεί για τις ζωές του μοναδικού της γιου και άλλων συγγενών της. «Δεν θέλω πια να γυρίσει ο άντρας μου στο χωριό», είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ilna. 

 

H υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο στο Ιράν για τη συχνότητα των λεγόμενων «εγκλημάτων τιμής», την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των παιδιών και την ανισότιμη μεταχείριση των φύλων στα δικαστήρια της χώρας.

Προσπάθειες που καταβλήθηκαν παλαιότερα ώστε να παρέχει μεγαλύτερη προστασία στα παιδιά η νομοθεσία της χώρας σκόνταψαν στην άρνηση του Συμβουλίου των Φρουρών του Ιράν, που έκριναν «αντι-ισλαμικά» τα σχέδια της Βουλής.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV