Από το γραφείο Μητσοτάκη έφυγε το ρεπορτάζ για ΕΟΔΥ;  | piperata.gr Skip to main content
Μητσοτάκης

Από το γραφείο Μητσοτάκη έφυγε το ρεπορτάζ για ΕΟΔΥ; 

Ομηρικές συγκρούσεις μεταξύ της  «αγίας οικογένειας»  και του ιατρικού κονκλάβιου λαμβάνουν χώρα για τη διαχείριση  και του πακέτου των εκατομμυρίων ευρώ που αφορά στα τεστ κορονοϊου και των δισεκατομμυρίων ευρώ για τα εμβόλια. Θρυαλλίδα εξελίξεων αποτελεί το σημερινό όντως αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο του  «Βήματος» για την ύπαρξη διπλού συστήματος καταγραφής των ημερήσιων κρουσμάτων, στον ΕΟΔΥ και στο ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής  Ασφάλισης)  του  υπ.Υγείας. Ενώ δηλαδή, τα στοιχεία έπρεπε να καταχωρούνται μόνο στο ΗΔΙΚΑ  και η κυβέρνηση όπως και οι πολίτες να ενημερώνονται μόνο από τη συγκεκριμένη λίστα, εδώ και μερικούς μήνες οι … ειδικοί του ΕΟΔΥ  (σς του πάλαι ποτέ αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ, για να μην  ξεχνιόμαστε)  έφτιαξαν δική τους  με συνέπεια να παρουσιάζονται μεγάλες αποκλίσεις και να λαμβάνονται λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις.  

 

Γράφει ο Μιχάλης Ι. Ασημάκη

 

Το ρεπορτάζ  φαίνεται ότι είναι  καθαρά «δοσμένο  από μέσα» κι άλλωστε υπογράφεται από δημοσιογράφο  (Δ.Κρουστάλλη) της  απόλυτης επιρροής  Μητσοτάκη.  Ο Πέτσας έσπευσε να το διαψεύσει  κάνοντας λόγο για «αποκυήματα της φαντασίας»  αν τα στοιχεία που παρατίθενται είναι ψευδή: α) θα  έπρεπε  να παρέμβει η Δικαιοσύνη για  λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και της δημόσιας υγείας  β) θα έπρεπε να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη οι θιγόμενοι και γ)  θα έμπαινε  η  ΕΣΗΕΑ όπως είχε συμβεί με τα capital controls το  2015 όταν διέγραφε δημοσιογράφους  που υποστήριζαν  το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.  Ειδικά για ζητήματα υγείας , η Ένωση Συντακτών θα μπορούσε να κινηθεί αμέσως εάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  έθετε πραγματικά τέτοιο θέμα. Σύμφωνα με το αρ 2 (παρ Ζ) των Αρχών Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, ο δημοσιογράφος οφείλει  «να ελέγχει και να τεκμηριώνει τις πληροφορίες, που αναφέρονται στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, όπου η παραπλανητική πληροφόρηση και η εντυπωσιακή προβολή μπορούν να προκαλέσουν αδικαιολόγητη αναστάτωση στην κοινή γνώμη».

 

Τούτο και μόνον, αρκεί για να φανεί ότι ο Πέτσας δεν θέλει να το πάει πιο πέρα.

 

Άρα, το Μαξίμου το διέρρευσε επιλεκτικά για να διασύρει  α) Κικίλια β) Αρκουμανέα, αυτόν τον αστείο πρόεδρο του  ΕΟΔΥ και γ)  καθηγητές της  επιτροπής που «απλώνουν τα ξέρα τους»  από την  πρώτη στιγμή της πανδημίας.  Η υπόθεση έχει πολύ βάθος ακόμη και μία από τις αφετηρίες της δημοσίευσε πρόσφατα το Piperata.gr του Πάρη Κουρτζίδη που αφορούσε την κόντρα Χαρδαλιά  - Αρκουμανέα.

 

 
 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV