Διαμαρτυρίες τουρκικού ΥΠΕΞ για σύνθημα κατά του ψευτομουφτή Ξάνθης και NAVTEX | piperata.gr Skip to main content
ypej

Διαμαρτυρίες τουρκικού ΥΠΕΞ για σύνθημα κατά του ψευτομουφτή Ξάνθης και NAVTEX

Ένα σύνθημα στο ασανσέρ του σπιτιού του ψευτομουφτή Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, ήταν η αφορμή για να εκδώσει ανακοίνωση διαμαρτυρίας το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, εγκαλώντας την Ελλάδα για τη "δράση εξτρεμιστικών ομάδων σε βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη". 

 

Μάλιστα, το ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας χαρακτηρίζει τον κύριο Μετέ ως "Μουφτή", τη στιγμή που στην Ξάνθη υπάρχει άλλος νόμιμος Μουφτής, ενώ κάνει λόγο για μισαλλοδοξία και ρατσισμό κατά της μειονότητας στην περιοχή, την οποία επίσης χαρακτηρίζει ως τουρκική. 

 

H ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:

 

«Καταδικάζουμε το ρατσιστικό μήνυμα απειλής που γράφτηκε στον ανελκυστήρα του διαμερίσματος κατοικίας του Αχμέτ Μετέ, του Μουφτή της Ξάνθης στην Ελλάδα.

 

Αυτό το περιστατικό αποκάλυψε για άλλη μια φορά τη μισαλλοδοξία ρατσιστικών και εξτρεμιστικών ομάδων στην Ελλάδα για την ύπαρξη της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και των εκπροσώπων τους.

 

Περιμένουμε από το ελληνικό κράτος να διαφωτίσει το φρικτό περιστατικό και να φέρει τους δράστες του στη δικαιοσύνη διεξάγοντας μια έρευνα με τη δέουσα σοβαρότητα και ευαισθησία.»

 

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η Άγκυρα στην Ελλάδα και για τις Navtex που εξέδωσε.

 

Σχετικά με τις Navtex, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ ανέφερε: «H Ελλάδα εξακολουθεί να αυξάνει την ένταση στην περιοχή συνεχίζει τις προβοκατόρικες παρενοχλήσεις και παραβιάσεις και συνεχίζει να διατηρεί μια στάση μη συμφωνίας καθώς αρνείται τον διάλογο και πηγαίνει τις διαφορές σε τρίτους. H Ελλάδα συνεχίζει την προκλητική της στάση καθώς μέσα σε μια ημέρα εξέδωσε 3 NAVTEX για στρατιωτικές ασκήσεις σε περιοχές νησιών που πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα και οι 2 από τις NAVTEX είχαν δεσμευτεί από τη χώρα μας. Στις παράνομες NAVTEX της Ελλάδας έχουμε απαντήσει με ανάλογες NAVTEX».Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV