Τραμπ: Διέταξα το Πολεμικό Ναυτικό να καταστρέψει όποιο ιρανικό πλοίο παρενοχλήσει τα δικά μας | piperata.gr Skip to main content
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ

Τραμπ: Διέταξα το Πολεμικό Ναυτικό να καταστρέψει όποιο ιρανικό πλοίο παρενοχλήσει τα δικά μας

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ να «να ανοίξει πυρ και να καταστρέψει» τα ιρανικά πλοία, εάν αυτά παρενοχλήσουν αμερικανικά σκάφη στη θάλασσα.

Η δήλωσή του Αμερικάνου Προέδρου έρχεται μετά από το παρολίγον θερμό επεισόδιο στον Περσικό Κόλπο.

I have instructed the United States Navy to shoot down and destroy any and all Iranian gunboats if they harass our ships at sea.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 22, 2020

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Κεντρική Διοίηκηση των αμερικανικών Ναυτικών Δυνάμεων στο Μπαχρέιν, 11 σκάφη των Φρουρών της Ιρανικής Ισλαμικής Επανάστασης παρενόχλησαν διάφορα πολεμικά αμερικανικά σκάφη, τα οποία συμμετείχαν σε ασκήσεις στον βόρειο Περσικό Κόλπο την Τετάρτη.

«Τα ιρανικά σκάφη επανειλημμένως πλησίασαν την πρύμνη και την πλώρη των αμερικανικών σκαφών σε πολύ κοντινή απόσταση και με μεγάλη ταχύτητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται πως σε ορισμένες περιπτώσεις, πλησίασαν ακόμα και σε απόσταση 50 γιάρδων από το αμερικανικό σκάφος USS Lewis B. Puller και σε απόσταση 10 γιάρδων από το αμερικανικό σκάφος USCGC Maui.

BREAKING: 11 Iranian #IRGCN vessels repeatedly conducted dangerous & harassing approaches against U.S. naval ships operating in international waters of North Arabian Gulf. U.S. crews took actions deemed appropriate to avoid collision.

Details: https://t.co/ZVKPKv738o pic.twitter.com/lKJgDz0l2N

— U.S. Navy (@USNavy) April 15, 2020

Όπως σημειώνει το αμερικανικό ναυτικό, οι επιχειρήσεις πραγματοποιούνταν σε διεθνή ύδατα, με την συμμετοχή ελικοπτέρων Απάτσι, ενώ τα πληρώματα προχώρησαν σε προειδοποιήσεις μέσω ασυρμάτου και σε ηχητικά σήματα από τις κόρνες των πλοίων, με τα ιρανικά πλοία να κάνουν περίπου μία ώρα για να ανταποκριθούν.

«Οι επικίνδυνες και προκλητικές ενέργειες του ιρανικού ναυτικού αυξάνουν τον κίνδυνο του λάθους υπολογισμού και της σύγκρουσης. Δεν ήταν σύμφωνα με τη διεθνώς αναγνωρισμένη Συνθήκη για τους Διεθνείς Κανονισμούς Αποφυγής Συγκρούσεων στη Θάλασσα ή στις διεθνώς αναγνωρισμένες θαλάσσιες πρακτικές και δεν ήταν σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους όσον αφορά την ασφάλεια άλλων σκαφών στην περιοχή» ανέφερε το αμερικανικό ναυτικό.

#ICYMI: Iranian #IRGCN vessels with weapons manned harassed #USSLewisBPuller (ESB 3) while operating in international waters in the North Arabian Gulf. U.S. crews took actions deemed appropriate to avoid a collision.

Learn more about the #USNavy's ESB: https://t.co/nhstyAIAOW pic.twitter.com/NBv13TRCSG

— U.S. Navy (@USNavy) April 16, 2020

Οι ΗΠΑ διενεργούν στρατιωτικές επιχειρήσεις στον Περσικό Κόλπο από τα τέλη Μαρτίου, με το αμφίβιο σκάφος USS Bataan και τη συνοδευτική ομάδα να φτάνουν στην περιοχή στις αρχές Απριλίου.

Πηγή: onalert.grAdd new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV