ΔΣΑ: Απειλεί με πειθαρχικά όσους δικηγόρους συμμετέχουν σε «τηλεδίκες» | piperata.gr Skip to main content
ΔΣΑ: Απειλεί με πειθαρχικά όσους δικηγόρους συμμετέχουν σε «τηλεδίκες»

ΔΣΑ: Απειλεί με πειθαρχικά όσους δικηγόρους συμμετέχουν σε «τηλεδίκες»

«Φραγμό» στην εμφάνιση των δικηγόρων στα τηλεοπτικά παράθυρα και στα πάνελ, οι οποίοι τοποθετούνται επί υποθέσεων που εκκρεμούν σε οποιοδήποτε στάδιο της ποινικής διαδικασίας, επιχειρεί να βάλει για μια ακόμα φορά ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας.

 

Όσοι, μάλιστα, αγνοήσουν την έκκληση του προέδρου της Ολομέλειας των πειθαρχικών τμημάτων του ΔΣΑ, για μη συμμετοχή τους στις «τηλεδίκες» απειλούνται με πειθαρχική δίωξη.

 

Αυτή τη φορά με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Τμημάτων του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφέρειας των Εφετείων Αθηνών (του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών), υπενθυμίζει τους συναδέλφους του δικηγόρους ότι «σύμφωνα με το άρθρο 10 περίπτωση “η” του Κώδικα Δεοντολογίας, απαγορεύεται η εμφάνιση των δικηγόρων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επί σκοπώ σχολιασμού ή αναπαραγωγής υποθέσεων που εκκρεμούν σε οποιοδήποτε στάδιο της Δικαιοσύνης (τηλεδίκες), ανεξαρτήτως αν είναι οι χειριστές ή όχι της υπόθεσης».

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Χαράλαμπο Αναλυτή «επειδή το φαινόμενο των τηλεδικών (ειδικά με θέματα τις ποινικές υποθέσεις) έχει ενταθεί και συνάδελφοι/σες, παρά τις συνεχείς ενημερώσεις, εξακολουθούν τις εμφανίσεις τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με συνέπεια να εκθέτουν και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, γι’ αυτό τους καλώ άμεσα να σταματήσουν αυτές. Σε διαφορετική περίπτωση, θα ασκείται άμεσα αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη, σύμφωνα με το άρθρο 152 του ν. 4194/2013 Κώδικας Δικηγόρων».

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV