Η εμπλοκή Σαμαρά στις αποκαλύψεις περί «παρακράτους» και η διπλή του στόχευση | piperata.gr Skip to main content
Η εμπλοκή Σαμαρά στις αποκαλύψεις περί «παρακράτους» και η διπλή του στόχευση

Η εμπλοκή Σαμαρά στις αποκαλύψεις περί «παρακράτους» και η διπλή του στόχευση

Ευφορία επικρατεί στα στρατόπεδα της ΝΔ και του Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, από τα μέσα επιρροής του υπόδικου χορηγού, καθώς πάνω σε αυτά ποντάρουν να στηρίξουν κατηγορίες περί «παρακρατικών μηχανισμών» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 

 

Γράφει ο Μιχάλης Ι. Ασημάκης

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, όπως πρώην πρωθυπουργοί και ιδιαίτερα έμπειροι πολιτικοί που κατέχουν και τη νομική ιδιότητα, καταλαβαίνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης επειδή βρίσκεται σε αδιέξοδο με τα οικονομικά, τα εργασιακά και τα εθνικά, προσπαθεί να «πατήσει στον λαιμό» τον Αλέξη Τσίπρα, στοχεύοντας στο να τον συρρικνώνει, από το 31% του περασμένου Ιουλίου, στο 20% έως 22%, σε πρόωρες εκλογές που θα προκηρύξει το αργότερο ως τον Οκτώβριο, αν και πιθανολογείται ο προσεχής Σεπτέμβριος. 

 

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει να κυριαρχήσει και να βυθίσει την αντιπολίτευση σε χρόνιο τέλμα. Το βασικότερο όμως είναι ότι επιδιώκει να συνταξιοδοτήσει όλους τους βαλήδες και τα βιλαέτια τους στη δεξιά πολυκατοικία, στην οποία ούτως ή άλλως έχει μετακομίσει όλο το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ, στελέχη του οποίου είτε τον καταχειροκροτούν είτε  σιωπώντας απολαμβάνουν τις μεθοδεύσεις του. 

 

Στο παρασκήνιο 

 

Εν τούτοις, ένας πρώην πρωθυπουργός συμμετέχει ενεργά σε αυτές τις παρασκηνιακές ζυμώσεις και μεθοδεύσεις, την τρέχουσα περίοδο, κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος λέγεται ότι ήταν εκείνος που πίεσε αφόρητα και έπεισε  τον κ. Μητσοτάκη να βγάλει τις κασέτες από το συρτάρι του και να τις δώσει στη δημοσιότητα. Φυσικά, σχεδιάζοντας τη δική του στρατηγική στόχευση, που δεν είναι άλλη από το να ελέγχει τη διακυβέρνηση δια της ομηρίας Μητσοτάκη. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του PIPERATA.GR, ο πρώην πρωθυπουργός ήξερε πολύ νωρίτερα από όλους «τι ετοιμάζει ο Μιωνή, καθώς εδώ και πολλά χρόνια τους ενώνουν “δεσμοί αίματος”». 

 

Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός λέγεται ότι έχει εξαιρετικές προσβάσεις σε Αστυνομία και ΕΥΠ, οι οποίες είναι διαχρονικές και υψηλότατες. Έτσι, πληροφορούνταν από πρώτο χέρι τα πάντα, ιδίως όσα αφορούσαν στα κυκλώματα των "εκβιαστών δημοσιογράφων" του 2016-17 και των επίορκων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ και όχι μόνο την περίοδο 2017-18, όπου φέρονται να συμμετείχαν, επιχειρηματίες, δικηγόροι, δημοσιογράφοι κοκ. Προς τούτο, φημολογείται έντονα ότι ο Μητσοτάκης «δεν είχε άλλη επιλογή, όταν ο Σαμαράς του απέδειξε πως διέθετε τις συνομιλίες που βλέπουν τώρα το φως της δημοσιότητας, αλλά κι ακόμη περισσότερες που είναι σε κασέτες...».

 

Η στόχευση του πρώην πρωθυπουργού, όπως υπονοείται και εννοείται από τους δικούς του, είναι διπλή: 

 

α) Τσίπρας, πολιτικός διασυρμός και βαριά ποινική καταδίκη (σ.σ.: τα δικαστήρια εκκρεμούν), 

 

β) αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά που τα βλέπει να «σκάνε» μέσα στο καλοκαίρι.

 

Απώτερος στόχος να ελέγξει εκ νέου τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη, βγάζοντας για πάντα από το παιχνίδι της εξουσίας τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τους καραμανλικούς γενικότερα και φυσικά τον Αλέξη Τσίπρα και την όποια προοδευτική συμμαχία του, ενώ θα «έχει πάρει πίσω το αίμα του»  από τον Πάνο Καμμένο, αλλά και απ' όλους όσοι τον γκρέμισαν -δικαίως ή αδίκως- από την εξουσία το 2015. 

 

 

 

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV