Προανακριτική Novartis: Εντονο παρασκήνιο για την παραπομπή ή όχι του Παπαγγελόπουλου | piperata.gr Skip to main content
Προανακριτική Novartis: Εντονο παρασκήνιο για την παραπομπή ή όχι του Παπαγγελόπουλου

Προανακριτική Novartis: Εντονο παρασκήνιο για την παραπομπή ή όχι του Παπαγγελόπουλου

Πριν από το κλείσιμο της Βουλής, περί τα μέσα Ιουλίου, αναμένεται ότι θα ληφθεί η απόφαση για την παραπομπή ή όχι του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο.

 

Γράφει ο Μιχάλης Ι. Ασημάκης

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του PIPERATA.GR σε μία από τις κλειστές συσκέψεις αυτών των ημερών με τη συμμετοχή αξιωματούχων του Μαξίμου και του προεδρείου της Βουλής, αποφασίστηκε να επικεντρωθεί η εν εξελίξει Προανακριτική στο πρόσωπο του κ. Παπαγγελόπουλου και να «ανοίξει» Εξεταστική για τον στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα Νίκο Παπά και για άλλους εμπλεκόμενους στους «παρακρατικούς μηχανισμούς».  

 

Το σχέδιο αυτό πάντως δεν έχει και την καλύτερη αντιμετώπιση από τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος βλέπει ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκο Μητσοτάκης θέλει να κρατήσει «ζωντανό» τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Σε αντίθεση με τον κ. Σαμαρά, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει χάσει ποτέ από τον κ. Τσίπρα και από την πρώτη στιγμή της εκλογής του στην ηγεσία της ΝΔ το 2016, είχε πάρει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις.

 

Υπάρχει και κάτι άλλο, πολύ πιο βαθύ. Ο πρώην πρωθυπουργός πιστεύει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος θα πέσει στα μαλακά αφού «βρίσκεται ήδη σε υπόγεια συνεννόηση με το κυβερνητικό περιβάλλον» κι αυτό θα συμβεί «αν κλείσει στο άψε σβήσε τώρα η Προανακριτική χωρίς την περαιτέρω διερεύνηση της στάσης του  τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης την εποχή της παντοδυναμίας του». 

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV