Βαρουφάκης: Η ΕΚΤ να τυπώσει 750 δισ. ευρώ και να τα μοιράζει σε πολίτες που έχουν πληγεί | piperata.gr Skip to main content
Βαρουφάκης

Βαρουφάκης: Η ΕΚΤ να τυπώσει 750 δισ. ευρώ και να τα μοιράζει σε πολίτες που έχουν πληγεί

Μία ριζοσπατική πρόταση εισήγαγε ο γενικός γραμματέας του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης για την οικονομική ενίσχυση των Ευρωπαίων πολιτών, που έχουν πληγεί από την κρίση του κορωνοϊού.

 

Συγκεκριμένα, ο Γιάνης Βαρουφάκης πρότεινε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να τυπώσει το ποσό των 750 δισεκατομμυρίων, το οποίο θα μοιράζεται κάθε μήνα σε όσους Ευρωπαίους έχουν πληγεί.

 

Σύμφωνα με τον αρχηγό του ΜεΡΑ 25, αυτή η λύση θα έδινε μια άμεση βοήθεια προς τους πολίτες της ΕΕ, που έχουν χάσει το εισόδημά τους. Με αυτά τα χρήματα,, όπως τονίζει, θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν και τις υποχρεώσεις τους αλλά και η οικονομία θα έπαιρνε μια ανάσα καθώς αυτά τα χρήματα θα διοχετεύονταν στις επιχειρήσεις.

 

Αντίθετα όπως αναφέρει για το ίδιο ποσό, έδωσε εντολή η Κριστίν Λαγκάρντ, να τυπωθεί και να διανεμηθεί στις τράπεζες ως ποσοτική χαλάρωση.

 

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να τυπώσει 750 δισεκατομμύρια ευρώ και να καταθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό κάθε πολίτη 2.000 ευρώ, για κάθε μήνα, μέχρι να νικηθεί ο ιός».

 

 

""The @ecb should print €750bn and put €2,000 in each person's bank account -- each month -- until we defeat the virus. " -- @yanisvaroufakis

Watch the whole DiEM TV episode ? https://t.co/AMBqsIG58F pic.twitter.com/uARe4QaVSr

— DiEM25 (@DiEM_25) July 6, 2020

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV