Φωτιά σε ναυπηγείο στο Ιράν - Σοβαρές ζημιές σε επτά πλοία (vid) | piperata.gr Skip to main content
Φωτιά Ιράν

Φωτιά σε ναυπηγείο στο Ιράν - Σοβαρές ζημιές σε επτά πλοία (vid)

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε ναυπηγείο στο λιμάνι Μπουσέρ, στο Ιράν, προκαλώντας ζημιές σε αρκετά πλοία, αλλά χωρίς να αφήσει θύματα πίσω της, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα.

 

Σύμφωνα με το Iribnews, την ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης, "φωτιά μεγάλης κλίμακας έπληξε το ναυπηγείο του Ντελβάρ Καστί Μπουσέρ, καλύπτοντας το νότιο μέρος της πόλης με πυκνό μαύρο καπνό.

 

Η αιτία της καταστροφής δεν έχει ανακοινωθεί αλλά σύμφωνα με το Iribnews, οι πυροσβέστες προσπαθούν ακόμη να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.
 

Η ιστοσελίδα του δημόσιου μέσου δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν ένα πυροσβεστικό όχημα και αρκετούς άνδρες να ρίχνουν νερό σε τουλάχιστον τρία αλιευτικά πλοία χαρακτηριστικά του νοτίου Ιράν.

 

Επτά πλοία υπέστησαν ζημιές αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna, επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο.

 

Στην επαρχία Μπουσέρ υπάρχει η ομώνυμη πυρηνική εγκατάσταση, η μόνη στη χώρα μέχρι σήμερα, η οποία παράγει 1.000 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας. Το πυρηνικό εργοστάσιο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χλμ. από την πόλη.

 

Από τις αρχές Ιουλίου έχουν αναφερθεί εκρήξεις και πυρκαγιές στο Ιράν. Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στην Τεχεράνη, η μια κοντά σε στρατιωτική εγκατάσταση και η άλλη μέσα σε νοσοκομείο (19 νεκροί). Μια τρίτη σημειώθηκε σε εργοστάσιο στο νότιο μέρος της πόλης, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων.

 

Τα συμβάντα αυτά παρουσιάζονται επίσημα ως ατυχήματα, αλλά ένας αριθμός Ιρανών βλέπει σε αυτά μάλλον το αποτέλεσμα μυστικών ισραηλινών επιχειρήσεων.

 

Η Τεχεράνη είναι ο ορκισμένος εχθρός του Ισραήλ, το οποίο κατηγορεί την Ισλαμική Δημοκρατία ότι επιδιώκει να αποκτήσει ατομική βόμβα η οποία μια μέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον του, κάτι που η Τεχεράνη διαψεύδει.

 

Μια άλλη έκρηξη σημειώθηκε στις 2 Ιουλίου στο πυρηνικό συγκρότημα της Νατάνζ, που βρίσκεται σχεδόν 250 χλμ. νοτίως της πρωτεύουσας.

 

Οι αρχές, οι οποίες στην αρχή έκαναν λόγο για ένα "ατύχημα", στη συνέχεια δήλωσαν ότι δεν επρόκειτο να αποκαλύψουν τα αίτια επί του παρόντος για "λόγους ασφαλείας".

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV