Εισαγγελική παρέμβαση για τις φωτιές του 2017 σε Κύθηρα και Μάνη μετά τις αποκαλύψεις | piperata.gr Skip to main content
Φωτιά Κύθηρα

Εισαγγελική παρέμβαση για τις φωτιές του 2017 σε Κύθηρα και Μάνη μετά τις αποκαλύψεις

Εντολή για εισαγγελικές παρεμβάσεις δόθηκε, μετά τις αποκαλύψεις του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσιου, για τις φωτιές στα Κύθηρα και τη Μάνη, το 2017. 

 

Οι κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελίες έδωσαν ήδη σχετικές παραγγελίες προκειμένου να επανεξεταστούν οι υποθέσεις και να επανελεγχθούν οι δικογραφίες υπό το φως των πρόσφατων αποκαλύψεων του αξιωματικού της Πυροσβεστικής, ο οποίος διενήργησε την έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, πριν από δύο χρόνια με τους 102 νεκρούς.

 

Ειδικότερα, στην ηχογραφημένη συνομιλία που κατέθεσε ο κ. Λιότσιος στις εισαγγελικές αρχές ακούγεται ο πρώην αρχηγός του Σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος να μιλά για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ αξιωματικών, με μεθοδεύσεις που θέτουν σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες.

 

Συγκεκριμένα φέρεται να αναφέρει τα εξής:

 

«Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον Καπέλιο (σ.σ. πρώην αρχηγό του Π.Σ.) και τον Βασιλειάδη (σ.σ. πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά… Έτσι παίζεται το παιχνίδι».Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV