Βαρουφάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: Άλλη μία προσπάθεια εξαπάτησης από άλλον έναν μνημονιακό πρωθυπουργό (vid) | piperata.gr Skip to main content
Βαρουφάκης

Βαρουφάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: Άλλη μία προσπάθεια εξαπάτησης από άλλον έναν μνημονιακό πρωθυπουργό (vid)

Μπορεί πολλοί να έκαναν λόγο για «ιστορική συμφωνία», αναφερόμενοι στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Ταμείο Ανάκαμψης, ωστόσο ο Γιάνης Βαρουφάκης εκτιμά πως αποτελεί «άλλη μια προσπάθεια εξαπάτησης της κοινής γνώμης από άλλον έναν μνημονιακό πρωθυπουργό».»

 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε στην «επικοινωνιακή θριαμβολογία» της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας αντί για τη «μαγική εικόνα» των 72 δισ. θα λάβει στην ουσία 19 δισ., από τα οποία αν αφαιρέσουμε τα ποσά που θα πρέπει να επιστρέψει η Ελλάδα στην Κομισιόν, μένουν 9 δις στην καλύτερη των περιπτώσεων σε βαθος τριών χρόνων. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η προσπάθεια του Πρωθυπουργού να φουσκώσει ανύπαρκτα νούμερα, γίνεται για να καλύψει τη γύμνια της πολιτικής της Ε.Ε. και της κυβέρνησής του.

 

Τονίζοντας ότι η αντιπολίτευση οφείλει πάντα να έχει την απάντηση στο ερώτημα «εσείς τι θα κάνατε αν ήσασταν κυβέρνηση;» ο πρώην υπουργός Οικονομικών παρουσίασε συνοπτικά την Πρόταση Νόμου για την Προστασία των Πολιτών από την Εντεινόμενη Οικονομική Κρίση.

 

Περνώντας στο «μείζον θέμα που μας απασχολεί σήμερα όλους», ο Βαρουφάκης άσκησε δριμεία κριτική στην εξωτερική πολιτική της προηγούμενης αλλά και της σημερινής κυβέρνησης κάνοντας λόγο για τεράστιο διπλωματικό φιάσκο που όπως είπε, έχει βοηθήσει τον Ταγιπ Ερντογάν να αναδείξει την Τουρκία σε περιφερειακή δύναμη. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, «οι δύο αυτές κυβερνήσεις ακολούθησαν την στρατηγική της περικύκλωσης της Τουρκίας μέσα από άθλιες συμμαχίες που βασίζονται στην ενδιαφέρουσα αλλά εσφαλμένη λογική του ότι, ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου».

 

Για να καταλήξει ότι «αυτό που προέχει σήμερα, είναι να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, να θέσουμε εμείς ως λαός τις κόκκινες γραμμές μας, να ορίσουμε ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές μας και να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα χωρίς να εναποθέτουμε φρούδες ελπίδες σε άθλιες συμμαχίες που τελικά μόνο τον κ. Ερντογάν ενισχύουν».

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV