Κύπρος: Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄ κατά Νεόφυτου και Βαρνάβα | piperata.gr Skip to main content
Κύπρος: Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄ κατά Νεόφυτου και Βαρνάβα

Κύπρος: Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄ κατά Νεόφυτου και Βαρνάβα

Να σταματήσουν να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο» κάλεσε τους Μητροπολίτες Μόρφου Νεόφυτο και Τριμυθούντος Βαρνάβα, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από μέρα σε μέρα», ο Αρχιεπίσκοπος απευθύνθηκε «στους δύο αδελφούς», τονίζοντας την ανάγκη να παραμείνει ο κόσμος σπίτι του ώστε να μη μεταδοθεί η πανδημία του κορωνοϊού.

«Όλοι πρέπει να ενώσουμε τις προσπάθειές μας, να καλέσουμε τον κόσμο να μείνει σπίτι και να παρακολουθεί τις λειτουργίες από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο», υπογράμμισε τονίζοντας ότι ο άνθρωπος δεν θα πεθάνει αν δεν πάει εκκλησία.

Σχολιάζοντας δηλώσεις των δύο Μητροπολιτών, ο Αρχιεπίσκοπος είπε χαρακτηριστικά «δεν είναι παιδάκια να τους κάνω μάθημα», επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να κάνουμε υπομονή καθώς ο κάθε πιστός μπορεί να παρακολουθεί τη λειτουργία από το σπίτι του.

«Δεν νομίζω ότι χρειάζονται μάθημα από μένα, είναι άνθρωποι μορφωμένοι, είναι θεολόγοι, αλλά αυτή η νοοτροπία δεν είναι σωστή. Και αναγκάζουν και τον Γενικό Εισαγγελέα να πει κανένα λόγο και να τους κακοφανεί» σημείωσε.

 «Οι κληρικοί προσεύχονται και για αυτούς που λείπουν»

Απευθύνοντας ξανά έκκληση προς όλους, είπε πως οι εκκλησίες θα ανοίξουν όταν φύγει ο κορωνοϊός. Και τόνισε ότι «ξέρουν πολύ καλά οι αδελφοί, πως όλοι οι κληρικοί προσεύχονται και για αυτούς που λείπουν».

«Και πρέπει να σεβόμαστε και τον συνάνθρωπό μας, τον αδελφό μας», υπογράμμισε, παραθέτοντας το ρητορικό ερώτημα: «Γιατί να παρακούσουμε με κίνδυνο να μεταδώσουμε την ασθένεια ο ένας προς τον άλλον και να θρηνήσουμε θύματα;».

Όπως είπε, δεν αποφάσισαν μόνοι τους ο Πρόεδρος και οι Υπουργοί, άκουσαν τους ιατρούς και τους ειδικούς.

«Ξέρουν κάτι περισσότερο από εμάς. Γι’ αυτό πρέπει να υπακούσουμε», πρόσθεσε.

«Ζήτησα να μην έρθει το Άγιο Φως»

Ερωτηθείς για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι ζήτησε φέτος να μην μεταφερθεί στην Αρχιεπισκοπή από τα Ιεροσόλυμα για να μην προκαλέσει.

«Θα πάρω από το ακοίμητο καντήλι που υπάρχει στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη και θα δώσω στην κάθε ενορία», σημείωσε και κατέληξε: «Το φως τι θα το κάνω, αφού δεν μπορούν οι πιστοί να το πάρουν;».


Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
2 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

WebTV