Νίκος Νικολόπουλος: Το 25% του «κόμματος της αφραγκίας» απειλεί τον Κυριάκο! | piperata.gr Skip to main content
Νίκος Νικολόπουλος: Το 25% του «κόμματος της αφραγκίας» απειλεί τον Κυριάκο!

Νίκος Νικολόπουλος: Το 25% του «κόμματος της αφραγκίας» απειλεί τον Κυριάκο!

Βγήκαμε λοιπόν από το σπίτι και βρεθήκαμε μπροστά σε μία νέα πραγματικότητα.

 

Γράφει ο Νίκος Νικολόπουλος*

 

Στην μετά κορωνοιό (μ.κ.) εποχή, όπου στην Ελλάδα του 2020, περισσότερες από 500 χιλ. οικογένειες ήδη δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν ούτε ένα μπουκάλι γάλα για να δώσουν στα παιδιά τους ούτε ψωμί για την οικογένεια τους. Ακούγεται, λοιπόν ως εντελώς παράταιρο οι «μεγαροπαίδες» αντί να ασχολούνται με αυτά τα καυτά προβλήματα της επιβίωσης των Ελλήνων  να σχεδιάζουν εκλογές για την δική τους μακροημέρευση.

 

Είναι προκλητικό και αδιανόητο ένας Πρωθυπουργός, που μόλις πριν 9 μήνες εξελέγη με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία να «στήνει παιχνίδια» ώστε να την φέρει στους αντιπάλους του και να φιμώσει τους εσωκομματικούς αμφισβητίες του.

 

Γιατί ο Κ.Μητσοτάκης δημιουργεί νέα προβλήματα πέραν των όσων έχει να αντιμετωπίσει; Εκτός και αν πιστεύει ότι η κοινωνική έκρηξη είναι προ των πυλών και πως το φθινόπωρο θα έχει γίνει παρελθόν η σημερινή ευρεία αποδοχή που έχει εντός και εκτός Βουλής και ότι θα βρεθεί γρήγορα αντιμέτωπος με τους νεόπτωχους Έλληνες. Η ανησυχία Μητσοτάκη έχει βάση.

 

Βγήκαμε από το σπίτι και διαπιστώνουμε ότι έχουμε σχεδόν όλοι αλλάξει κοινωνική τάξη. Με βάση δημοσκοπικά στοιχεία το 25% των Ελλήνων πληθυσμού δεν έχει ούτε ένα ευρώ στην τσέπη…

 

Αν μελετήσουν καλά και εις βάθος τις δημοσκοπήσεις και τις 100 ή και τις 200 σελίδες και με πολυάριθμους πίνακες θα ανακαλύψουν τα πραγματικά κοινωνικά και πολιτικά ευρήματα. Εκεί είναι καλά κρυμμένη η ΑΛΗΘΕΙΑ, που κραυγάζει ότι το πολιτικό κλίμα δεν είναι αυτό που νομίζουν οι «βαστάζοι νεομητοστακικοί» αριστοφιλελεύθεροι εθνομηδενιστές και αντιεκκλησιαστικοί βολεμένοι «τρόφιμοι» του Μεγάρου Μαξίμου.

 

Το πολιτικό κλίμα είναι τόσο ρευστό που μοιάζει με το ζελέ.

 

Οι πολίτες, καθώς δείχνουν οι τελευταίες σελίδες  των δημοσκοπήσεων κατά 58,3% είναι εμπερίστατοι, σκεπτικοί, ανασφαλείς και με χαμηλές προσδοκίες,  ενώ το 57,9% σε εθνικό επίπεδο βλέπει να διαγράφεται ζοφερό το μέλλον των οικογενειών τους και των επιχειρήσεων τους.

 

Η σταδιακή ανάδυση στην επιφάνεια των πολλαπλών προβλημάτων που αφήνει πίσω της η πανδημία, αλλά και των νέων που θα προκύψουν για το επόμενο χρονικό διάστημα,δημιουργεί προυποθέσεις για ένα εκρηκτικό κοινωνικό κλίμα.

 

Αυτό προκύπτει και από τα αποτελέσματα της έρευνας της metron analysis για την «διαΝΕΟσις». Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η κρίση θα έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική τους κατάσταση (57,9%) αλλά ακόμη περισσότερο στην οικονομία (84,3%).

 

Εάν η ύφεση φτάσει πάνω από 21% για την ελληνική οικονομία όπως προέβλεψε ο επενδυτικός οίκος Morgan Stanley, ο οποίος αποκλείει την επιστροφή στα προ κορωνοιού επίπεδα πριν το 2022 και η ανεργία φτάσει στο 20,7%, τότε πράγματι η περιπέτεια των μνημονίων θα φαντάζει εαρινός περίπατος!

 

Κάποιοι υποστηρίζουν πως για αυτό πρέπει  να αξιοποιηθεί η πολιτική συγκυρία και να πάει ΤΩΡΑ η χώρα σε εκλογές.   

 

Ο Κυρ. Μητσοτάκης όμως για να προχωρήσει μπροστά, οφείλει να καταστρώσει και να παρουσιάσει ένα Εθνικό Σχέδιο Εξόδου από την Κρίση, το οποίο και πρέπει να υλοποιήσει. Προσωπικά πιστεύω πως είναι εξωφρενικό να οδηγηθεί  η χώρα σε ένα προεκλογικό και παραλυτικό κλίμα εν μέσω μάλιστα της τριπλής κρίσης, των Ελληνοτουρκικών, του κορωνοϊού και της οικονομίας. 

 

Όλοι λένε και παραδέχονται, ο μαραθώνιος τώρα ξεκινάει. Η κυβέρνηση θα κριθεί πλέον επί … πιο «δύσκολου εδάφους». Δηλαδή πως μπορεί να οργανώσει μια προσπάθεια ανάταξης της εθνικής οικονομίας που όντας εξασθενημένη, μπαίνει πάλι στην… εντατική.

 

Η κυβέρνηση λοιπόν, πρέπει να διαμορφώσει ένα σχέδιο που να στηρίξει την Ελλάδα και τους Έλληνες, με εθνικό πρόσημο και με έμφαση στην ελληνική παραγωγή και στη στήριξη των Ελληνικών εισοδημάτων.

 

Ειλικρινά εύχομαι ο Μητσοτάκης να πετύχει.. Όλους πρέπει να μας νοιάζει η Ελλάδα. Και όλοι πρέπει να συμβάλλουμε.

 

Γι’ αυτό ελπίζω και εύχομαι, ο Μητσοτάκης, να εγκαταλείψει πλήρως τις όποιες άλλες απόψεις του και να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από άμεση και ταχεία ενίσχυση των κρίσιμων κρατικών και εθνικών δομών. Αλλά και κάτι ακόμα: Ότι για να συσπειρωθούν οι Έλληνες και να πετύχουν το νέο «θαύμα», η κυβέρνηση οφείλει να πατήσει πάνω στις διαχρονικές και ακλόνητες αξίες και παραδόσεις μας.

 

Ο Κυρ. Μητσοτάκης πρέπει να πάψει να παίζει με τη φωτιά, όπως με το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας και να σταματήσει να πηγαίνει κόντρα στο θρησκευτικό συναίσθημα τη παράδοση και την πίστη της συντριπτικής πλειοψηφίας  του πιστού Ελληνικού λαού.

 

Οι καιροί ου μενετοί. Δυστυχώς, η Ελλαδική Εκκλησία δεν έχει την ισχύ της Αρχιερατίας του Μακαριστού Χριστοδούλου.  Η πλειοψηφία των Ελλήνων που είναι πιστοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι θέλουν η Εκκλησία μας να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ψυχές μας. Ας μην ξεχνούν λοιπόν οι ηγέτες της Πολιτείας και της Εκκλησίας ότι είναι «σκληρόν προς κέντραν λακτίζειν», καθώς επίσης και ότι είναι «ΦΟΒΕΡΟΝ ΤΟ ΕΜΠΑΙΖΕΙΝ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΘΕΟΥ ΖΩΝΤΟΣ».

 

* Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος


Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

WebTV