ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στα βαθιά... η εισαγγελέας που διακρίνεται στο κλείσιμο φακέλων και ανέλαβε την εποπτεία της ΕΥΠ - Στη συνοδεία Δημητριάδη σεκιουριτάδες της G4S; | piperata.gr Skip to main content
Μαξίμου-εξωτερικό-πλάνο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στα βαθιά... η εισαγγελέας που διακρίνεται στο κλείσιμο φακέλων και ανέλαβε την εποπτεία της ΕΥΠ - Στη συνοδεία Δημητριάδη σεκιουριτάδες της G4S;

Από τούδε και στο εξής, η περιβόητη ΕΥΠ επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη απέκτησε εποπτεύοντα εισαγγελέα, όπως ήδη δημοσιεύσαν τα PIPERATA (Βασιλική Βλάχου: Η εισαγγελέας του «Noor 1» ανέλαβε επόπτρια της ΕΥΠ).

...διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Με οριακή εκλογή, η εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Βλάχου τοποθετήθηκε στην ΕΥΠ, έχοντας ως καθήκον να ελέγχει τη νομιμότητα των ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της υπηρεσίας που διευθύνει ο εκλεκτός του νυν πρωθυπουργού, ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων, ο οποίος ήταν επικεφαλής ως ιδιώτης στον πολυεθνικό-κολοσσό security G4S.

Έτσι, η κυρία εισαγγελέας, αμέσως θα έχει την ευκαιρία να δράσει, καθώς, όπως είναι σε θέση να πληροφορείται το PIPERATA.GR, ο διευθυντής του πρωθυπουργού στο Μαξίμου έχει ως συνοδούς για τη φύλαξή του δύο αστυνομικούς και δύο σεκιουριτάδες (επίσημα δηλωμένους), οι οποίοι φέρονται να ήταν ή και να εξακολουθούν να είναι υπάλληλοι της εταιρείας security G4S.  

Με λίγα λόγια, η κυρία Βλάχου καλείται να πέσει στα βαθιά… καθώς οι τέσσερις προαναφερόμενοι άνδρες της συνοδείας του κ. Γρηγόρη Δημητριάδη φέρονται να ήταν στο επεισόδιο της Μιχαλακοπούλου, όπου έγινε η αποβίβαση του φυλασσόμενου προσώπου.

 

Μάλιστα, στο περιβόητο βίντεο του «Ρουβίκωνα», απαθανατίζονται δύο άνδρες – συνοδοί του κ. Δημητριάδη, όπου το PIPERATA.GR είναι σε θέση να αποκαλύπτει ότι ο ένας δεν είναι αστυνομικός, αλλά πρώην ή και νυν σεκιουριτάς.

Επομένως, θα πρέπει να διερευνήσει αν οι δύο ιδιώτες της συνοδείας Δημητριάδη ήταν ή και είναι ακόμη υπάλληλοι της εταιρείας security, στην οποία ο νυν διοικητής της ΕΥΠ ήταν πρόεδρος πριν αναλάβει τα καθήκοντα του - και ειδικά σε ότι αφορά τον εμπλεκόμενο στο περιστατικό, ο οποίος έχει καταγραφεί στο επίμαχο βίντεο.

Πολλώ δε μάλλον, οφείλει να διερευνήσει αν έχουν διπλά καθήκοντα, δηλαδή αν έχουν αναλάβει κάποιον ρόλο στην ΕΥΠ. Και φυσικά, αν έχουν δημιουργηθεί ομάδες δράσεις, αποτελούμενες από αστυνομικούς της ΕΥΠ και ιδιώτες από εταιρεία security – κι αν ναι, ποιας εταιρείας…

 

Το γεγονός ότι η υπόθεση διερευνάται από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, που υπάγεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και εποπτεύεται από εισαγγελέα, δεν λέει τίποτα απολύτως. Διότι ουδείς γνωρίζει σε ποιο βαθμό επεκτείνεται η έρευνα: 

Αφορά μόνο στην εμπλοκή του ενός αστυνομικού που φαίνεται να δρα στο βίντεο ή εξετάζονται όλα τα ζητούμενα που προέκυψαν ή και προκύπτουν από δημοσιεύματα, πληροφορίες, μαρτυρίες κ.ά.;

(σ.σ.: Θα επανέλθω επ’ αυτού με επόμενα δημοσιεύματα)

 

Who is Who...

Ας δούμε όμως τι γνωρίζουμε για την κυρία Βασιλική Βλάχου από την πορεία της στο δικαστικό σώμα: Εισήλθε στον εισαγγελικό κλάδο τον Σεπτέμβριο του 1993, προήχθη σε αντεισαγγελέα Εφετών το 2011 και στη συνέχεια σε εισαγγελέα Εφετών. Το διάστημα αυτό βρίσκεται στην έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει σε εξαιρετικά αργούς ρυθμούς σε δεύτερο βαθμό (από το 2018) την υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης του πλοίου «Νoor One».

Πριν μετατεθεί στον Πειραιά, υπηρετούσε στην Κρήτη, όπου το 2014, σε άλλη υπόθεση ναρκωτικών (την ονομαζόμενη τότε «μαφία των ναρκωτικών»), είχε κρίνει ότι δεν υπήρχε εγκληματική οργάνωση, χαρακτηρίζοντας ελλιπείς τις αστυνομικές έρευνες. «Κλείστηκαν στα γραφεία τους, άκουσαν τις απομαγνητοφωνήσεις και με βάση μόνο αυτές, έφτιαξαν μια δικογραφία με ελλιπή αποδεικτικά στοιχεία», είχε πει, μεταξύ άλλων, στην αγόρευσή της.

Βέβαια, η υπόθεση που δικάζει σήμερα -σύμφωνα και με την εισαγγελέα της δίκης σε πρώτο βαθμό- έχει «δεμένη» δικογραφία χάρη στη συστηματική προσπάθεια των λιμενικών που κατάσχεσαν το φορτίο. Σε αυτή τη δίκη, η εισαγγελέας Bασιλική Βλάχου έκανε δεκτές τις νόμιμες συνακροάσεις της ΕΥΠ το 2012 για τα στημένα παιχνίδια του ποδοσφαίρου.

Η κυρία Βλάχου τιμωρήθηκε πειθαρχικά το 2006 με προσωρινή αργία για μη υποβολή δηλώσεων (2000-2004) «πόθεν έσχες» («Ναυτεμπορική», 30.1.2006), ενώ το όνομά της είχε ακουστεί και στη γνωστή υπόθεση του παραδικαστικού, χωρίς ωστόσο να προκύψει εμπλοκή της («Εισαγγελέας του παραδικαστικού στη δίκη του Αλέξη», newsit.gr, 13.1.2010).

To συγκεκριμένο δημοσίευμα μάλιστα αφορούσε την επιλογή της κυρίας Βλάχου στην εισαγγελική έδρα του Πενταμελούς Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας που εκδίκασε τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ο αιφνίδιος θάνατος του συζύγου της προκάλεσε τότε τη διακοπή της συνεδρίασης του Εφετείου, η οποία και συνεχίστηκε με άλλη σύνθεση.

H Βασιλική Βλάχου την 1η Σεπτεμβρίου 2004 εισηγήθηκε την παύση των διώξεων για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, καθώς κατά την κρίση της δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις κατά των κατηγορουμένων.

Η έρευνα είχε ανατεθεί λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης στον εισαγγελέα Εφετών κ. Βασίλειο Πλιώτα (σ.σ. σημερινό εισαγγελέα Αρείου Πάγου) τον Αύγουστο του 2003, με παραγγελία του τότε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Ζορμπά.

«Ζητήθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σε 11 συνολικά εταιρείες (οι 8 εξ αυτών εισηγμένες στο X.A.). Στην εισαγγελική παραγγελία περιγράφονται πράξεις απάτης και παραβιάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, που ακουμπούν τις χρηματιστηριακές και τις εποπτικές αρχές, οι οποίες φέρονται να έχουν, τουλάχιστον, αδρανήσει. Το Συμβούλιο διαπίστωσε ότι για πράξεις που φέρεται ότι τελέσθηκαν από 1/7/99 έως και τις 15/10/1999 έχει επέλθει παραγραφή λόγω παρέλευσης πενταετίας.

Και για όσες όμως δεν είχε επέλθει παραγραφή, το Συμβούλιο, συμφωνώντας με την αντεισαγγελέα Βλάχου, προτείνει να επέλθει λήθη, να παύσουν οι διώξεις, αλλά και οι προσδοκίες ότι κάποιος επιτέλους θα τιμωρηθεί για τη μεγάλη ληστεία μέσω του Χ.Α.» («H διαδρομή της επίμαχης δικογραφίας», «Καθημερινή», 30.10.2004).

Εν πολλοίς, μέχρι σήμερα, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι κυρία Βλάχου έχει διακριθεί να συμμετέχει σε μεγάλες υποθέσεις που έκλεισαν αναίμακτα…

Ο καιρός θα δείξει τι ακόμη θα προσθέσει στο αξιοπρόσεκτο βιογραφικό της, τόσο στη δίκη για το «Noor 1», όσο και για τις ημέρες που θα εποπτεύει την ΕΥΠ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και διοικητή Κοντολέοντα.

 


Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.