ΠτΔ: Εάν υπάρξουν 130 κρούσματα σε τρεις μέρες επιστρέφουμε στα μέτρα | piperata.gr Skip to main content
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

ΠτΔ: Εάν υπάρξουν 130 κρούσματα σε τρεις μέρες επιστρέφουμε στα μέτρα

Εάν καταγραφούν 130 κρούσματα σε διάστημα τριών ημερών, θα υπάρξει επαναφορά των μέτρων για τον κορωνοϊό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Πολίτης.

Διευκρίνισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί και από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Εάν αποφύγουμε αυτό το σενάριο, δεν θα είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε και πάλι περιοριστικά μέτρα, διαβεβαίωσε.

 

Ο Νίκος Αναστασιάδης ερωτήθηκε και για το γεγονός πως λέγεται πως αντέγραψε ή μιμήθηκε τα μέτρα που έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας ότι «τα μέτρα Αναστασιάδη, τα μέτρα Μητσοτάκη δεν διαφέρουν από τα μέτρα της Μέρκελ στη Γερμανία ή του Κουρτς στην Αυστρία ή άλλων χωρών που έχουν πάρει περιοριστικά μέτρα». Επανέλαβε ότι ακολουθούμε τις οδηγίες του ΠΟΥ, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Λοιμωδών Νοσημάτων κ.α. άρα δεν είναι θέμα αντιγραφής αλλά εφαρμογής των μέτρων που η επιδημιολογική ομάδα κάθε κράτους λαμβάνει υπόψη, ακολουθώντας κατευθυντήριες γραμμές.  Ανέφερε, επίσης, ότι μεταξύ της δημόσιας υγείας και της οικονομίας, προηγείται η υγεία,

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του, ο Πρόεδρος επανέλαβε πως δεν προτίθεται να είναι ξανά υποψήφιος, παρά την αύξηση στη δημοτικότητά του. Κάλεσε, δε, τους πολιτικούς αρχηγούς να επιδείξουν κλίμα συναίνεσης, το οποίο δεν θα τον ωφελήσει προσωπικά, δεδομένης αυτής του της απόφασης.

Την ίδια στιγμή, ερωτηθείς κατά πόσον, εάν επαληθευτεί το κακό σενάριο για το έλλειμμα, θα μπούμε εκ νέου σε μνημόνιο, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας ότι προβήκαμε έγκαιρα σε δανεισμό, ώστε να μην έχουμε τέτοια ανάγκη.


Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

WebTV