Λιβύη: Μεγάλη ήττα για Χαφτάρ - Τούρκοι μισθοφόροι παρελαύνουν σε αεροπορική βάση (vid) | piperata.gr Skip to main content
gna

Λιβύη: Μεγάλη ήττα για Χαφτάρ - Τούρκοι μισθοφόροι παρελαύνουν σε αεροπορική βάση (vid)

Οι δυνάμεις της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στη Λιβύη, με τη συνδρομή Τούρκων μισθοφόρων του Ερντογάν κατέλαβαν τη , μεγάλης στρατηγικής σημασίας, αεροπορική βάση Al-Watiyah στη Δυτική Λιβύη τη Δευτέρα, μετά από αιματηρή μάχη με τις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού (LNA).

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι δυνάμεις της επίσημης κυβέρνησης κατέλαβαν τη Βάση Al-Watiyah μετά από ισχυρές επιθέσεις και σφοδρούς βομβαρδισμούς των εγκαταστάσεων, στις οποίες βρισκόταν οι δυνάμεις του Χάφταρ.

 

Η κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τα στρατεύματά τους, στην πλειοψηφία τους μισθοφόροι του Ερντογάν, μέσα στην αεροπορική βάση.

Η νίκη ανακοινώθηκε από το γραφείο της επιχείρησης Burkan Al-Ghadab (Ηφαίστειο της οργής) με επικεφαλής την κυβέρνηση, επικαλούμενη τον Osama al-Juwaili, διοικητή της Επιχείρησης Peace Storm.

"Οι ηρωικές μας δυνάμεις έχουν πάρει πλήρως τον έλεγχο της αεροπορικής βάσης Al-Watiya", δήλωσε ο Ossama Goweli, διοικητής της κοινής αίθουσας επιχειρήσεων των ενόπλων δυνάμεων.

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Σάρατζ επαίνεσε τις δυνάμεις για την επικράτηση. "Ανακοινώνουμε με υπερηφάνεια την απελευθέρωση της στρατιωτικής βάσης του Al-Watiya από τους εγκληματίες πολιτοφύλακες, δήλωσε ο Σάρατζ, ο οποίος είναι επίσης αρχηγός του στρατού της Λιβύης.

Συνέχισε λέγοντας: "Η σημερινή νίκη δεν σηματοδοτεί το τέλος της μάχης. Μάλλον, μας φέρνει πιο κοντά στη μεγάλη ημέρα της νίκης απελευθερώνοντας όλες τις πόλεις και περιοχές και εξαλείφοντας μόνιμα το σχέδιο κυριαρχίας και τυραννίας (υπό την ηγεσία του Χαφτάρ). "

Οι δυνάμεις του Χάφταρ είχαν πάρει τον έλεγχο της Al-Watiya το 2014 και χρησιμοποιούσαν την αεροπορική βάση ως κέντρο διοίκησης για τις επιχειρήσεις τους στα δυτικά.


Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.