Μόνο διαδικτυακά τα μαθήματα στο Κέιμπριτζ το επόμενο ακαδημαϊκό έτος  | piperata.gr Skip to main content
ΚΕΙΜΠΡΙΤΖ

Μόνο διαδικτυακά τα μαθήματα στο Κέιμπριτζ το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 

Το πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ στη Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι όλα τα μαθήματά του θα γίνουν μέσω διαδικτύου την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού, το πρώτο πανεπιστημιακό ίδρυμα παγκοσμίως που λαμβάνει αυτή την απόφαση.

 

Το πανεπιστήμιο, που έκλεισε τον Μάρτιο όταν η βρετανική κυβέρνηση επέβαλε lockdown με στόχο τον περιορισμό της covid-19, εξήγησε ότι όλα τα μαθήματα θα γίνονται μέσω διαδικτύου ως το καλοκαίρι του 2021, αν και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο κάποια να γίνουν με φυσική παρουσία, εφόσον πρόκειται για μικρές ομάδες φοιτητών. Αλλάζουν τακτική λόγω κορωνοϊού

 

Με δεδομένο ότι είναι πιθανό τα μέτρα κοινωνικής απόστασης να εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται, το πανεπιστήμιο αποφάσισε ότι δεν θα γίνουν διαλέξεις με φυσική παρουσία φοιτητών το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, ανέφερε σε ανακοίνωσή του. Πρόσθεσε όμως ότι η απόφαση ενδέχεται να αναθεωρηθεί βάσει των επίσημων οδηγιών για την αντιμετώπιση του ιού.

 

Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές (…) αναφορικά με τις παγκόσμιες προκλήσεις που θέτει η πανδημία”, επεσήμανε ο αντιπρύτανης του Κέιμπριτζ Στίβεν Τουπ. «Η ακαδημαϊκή ζωή εδώ, όπως και παντού, θα πρέπει να προσαρμοστεί».

 

Ερωτηματικό η στάση των πανεπιστημίων στον Κορωνοϊό

 

Εκπρόσωπος των βρετανικών πανεπιστημίων εξήγησε ότι μέχρι στιγμής μόνο το Κέμπριτζ έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του για διαδικτυακές διαλέξεις όλη την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

 

Το πανεπιστήμιο της πολιτείας της Καλιφόρνιας ήταν το πρώτο στις ΗΠΑ που αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα τη μεταφορά όλων των διαλέξεων του χειμερινού εξαμήνου στο ίντερνετ.

 

Ο υπουργός Πανεπιστημίων της Βρετανίας είχε επισημάνει νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι τα πανεπιστήμια θα μπορούν να χρεώνουν το πλήρες ποσό των διδάκτρων 9.250 λίρες εφόσον τηρούν υψηλά πρότυπα εκπαίδευσης στα διαδικτυακά μαθήματα.


Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
1 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

WebTV