Ο Σόρος, η εξαδέλφη Μητσοτάκη και οι μπίζνες Παπαδημούλη με ακίνητα και μετανάστες | piperata.gr Skip to main content
παπαδημούλης

Ο Σόρος, η εξαδέλφη Μητσοτάκη και οι μπίζνες Παπαδημούλη με ακίνητα και μετανάστες

Πριν την καραντίνα, στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του Δημήτρη Παπαδημούλη από το σούπερ μάρκετ, όπου κουβαλούσε εντάξει, όχι ο ίδιος αλλά κάποιος… άλλος δύο μεγάλα καρότσια με τρόφιμα. Καλά έκανε, έπρεπε να μείνει σπίτι του, όπως όλοι οι Έλληνες.


Γράφει ο Σπύρος Νάννος

Άκουσε πολλά τότε, στο διαδίκτυο έγραψαν περισσότερα, όμως το αυτί του ευρωβουλευτή δεν ίδρωσε.

Τώρα, όμως, με την δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ήρθε ξανά στο προσκήνιο. Δικαιολογημένα, αφού όσα αναφέρονται σε αυτό, προφανώς και ξενίζουν για ένα «παιδί της Αριστεράς». Θεωρητικά, πάντα, μιλάμε…

Σε ένα από τα δεκάδες άρθρα που γράφτηκαν, τονιζόταν το εξής: «Ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς μπήκε στην πολιτική φτωχός και θα βγει από αυτήν στα 70 του, μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας θητείας του, πλούσιος. Ποτέ δεν λογοδότησε για το πώς έκανε όλη αυτή την περιουσία. Κάθε φορά που τον ρωτάνε, απαντάει γενικά και αόριστα, μετά καταγγέλλει τους πολιτικούς του αντιπάλους, που θέλουν να τον εξοντώσουν, αλλά ποτέ δεν έχει δώσει λογαριασμό. Αφήνει περίπου να εννοηθεί ότι είναι οικονομίες από τον μισθό του ευρωβουλευτή και ότι παλιά είχε εργαστεί και ως μηχανικός και μπορεί να είναι και από κει τα λεφτά κ.λπ.

Έλεγχος δεν έχει γίνει ποτέ, όπως και για κανέναν άλλον βέβαια. Το κόμμα του δεν τον έχει καλέσει να δώσει εξηγήσεις και μάλλον δεν θα το κάνει ούτε και τώρα, παρότι τους κάνει ζημιά, ενισχύοντας τις κατηγορίες περί υποκριτικής αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες.

Πέρα από το ηθικό ζήτημα που προκύπτει για τον ίδιο όμως, δημιουργεί ένα ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα για το κόμμα του. Γιατί τώρα, κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγαίνει να υποστηρίξει μια πολιτική για το προσφυγικό - μεταναστευτικό, θα βγαίνει ένας πολιτικός αντίπαλου κόμματος και θα τους κατηγορεί ότι έχουν ιδιοτελή κίνητρα, αφού στελέχη τους βγάζουν κέρδη από πτυχές του προσφυγικού.

Ευρωβουλευτές έχουν υπάρξει κι άλλοι, αλλά κανένας –ειδικά στην αριστερά, όπου υποτίθεται ότι δίνουν κι ένα ποσό πίσω στο κόμμα– δεν έχει κάνει τέτοια αποταμίευση».

Μέσα σε 223 λέξεις, διαβάσατε τα πάντα για τον Δημήτρη Παπαδημούλη. Μάλλον, σχεδόν τα πάντα…

Γιατί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκαλύφθηκε, δεν φτάνει που είναι τόσο πλούσιος. Είναι από τους καλύτερους ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ της Αριστεράς!

Η αποκάλυψη της «επενδυτικής δραστηριότητας» κατά την τελευταία περίοδο και η αγορά των 8 διαμερισμάτων σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές σε υποβαθμισμένες αντικειμενικά περιοχές της πρωτεύουσας, προφανώς και έφερε γκρίνια στην Κουμουνδούρου.

«Ελάτε καλέ», όπως λέει ο λαός. Δεν ήξεραν τις «μπίζνες» του ευρωβουλευτή τους;

Όμως, είναι κάπως περίεργο πως ο Δημήτρης Παπαδημούλης, συνργάστηκε με ΜΚΟ που έχουν πολύ… Σόρος! Για παράδειγμα, η ΜΚΟ «Solidarity Now», της οποίας γενική διευθύντρια είναι η πρωτοξαδέλφη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αντιγόνη Λυμπεράκη, καθηγήτρια Οικονομικών. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, της είχε μεγάλη αδυναμία.

Υπάρχουν και άλλα. Στο ΔΣ της ΜΚΟ παρακάθονται γνωστές προσωπικότητες όπως ο Στέλιος Ζαββός (Πρόεδρος) και κουμπάρος του Τζορτζ Σόρος ή ο Νίκος Αλιβιζάτος και άλλοι, γνωστοί και γνωστές θαμώνες, της Αθηναϊκής Λέσχης. Η σύνθεση αυτή παραπέμπει σε άλλα συγγενή τρίγωνα και τετράγωνα, τα οποία μεταξύ τους επεκτείνουν το δίκτυο σχέσεων. Έτσι ανά δυάδες ή τριάδες ή ακόμα και κατά μόνας θα συναντήσουμε τα πρόσωπα αυτά να εμφανίζονται σε δίκες ως μάρτυρες, σε πάνελ ως αναλυτές και σε τηλεοπτικές εκπομπές ως «οσιομάρτυρες». Αρκεί να υπάρχουν οπωσδήποτε κάμερες. 

Επίσης:

  • Η ΜΚΟ «Solidariry Now» συμμετέχει στο δίκτυο «Open Society Foundations», που έχει ιδρύσει εδώ και καιρό ο διεθνής χρηματοπιστωτικός παράγων, τουτέστιν διεθνής χρηματιστηριακός παίκτης.
  • Η ΜΚΟ «Solidarity Now» συνεργάζεται με το πρόγραμμα στήριξης, εγκατάστασης και παροχής στέγασης σε πρόσφυγες και μετανάστες «ΕSΤΙΑ», όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του συγκεκριμένου προγράμματος, όπου και έχει αναρτηθεί η λίστα των συνεργατών.


Δημήτρη Παπαδημούλη, είναι ωραία η Ευρωβουλή, ε;


Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
16 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

WebTV