Ελλάδα - Τουρκία εξετάζουν κοινό σχέδιο για τον τουρισμό | piperata.gr Skip to main content
Τουρισμός

Ελλάδα - Τουρκία εξετάζουν κοινό σχέδιο για τον τουρισμό

Τουρκικά μέσα μεταδίδουν ότι ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης είχε επικοινωνία με τον Τούρκο υπουργό, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι, προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο ενός κοινού σχεδίου για τον τουρισμό. 

 

Οι δύο υπουργοί πραγματοποίησαν τηλεφωνική συνομιλία για να συζητήσουν πιθανές κοινές ενέργειες της Ελλάδας και της Τουρκίας στον τομέα του τουρισμού. 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Τουρισμού, ο Μεχμέτ Νουρί Ερσόι συζήτησε με τον Χάρη Θεοχάρη τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν ενδεχομένως να διαφημίσουν το Αιγαίο ως έναν «ασφαλή προορισμό διακοπών».

 

«Ζύγισαν τις προοπτικές κοινής προσέλκυσης παραθεριστών στο Αιγαίο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

 

Οι υπουργοί τόνισαν επίσης ότι ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού και στις δύο χώρες μειώνεται δραστικά και ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί ενδέχεται να μειωθούν, καθώς και ότι οι συνοριακές πύλες θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά τον Ιούνιο ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Τουρκία έχει ξεκινήσει μία έντονη «τουριστική διπλωματία», προσπαθώντας να αναπτύξει στρατηγικές ώστε να προσελκύσει ξένους επισκέπτες στη χώρα, ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής σεζόν.

 

Ο υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας έχει στείλει επιστολές σε 70 χώρες - οι οποίες προτιμούσαν την Τουρκία ως τουριστικό προορισμό τα τελευταία χρόνια - συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Κάτω Χωρών, του Βελγίου, της Ιαπωνίας, της Ρωσίας και της Τσεχίας, περιλαμβάνοντας πληροφορίες σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων, μέτρα που ελήφθησαν στις τουριστικές εγκαταστάσεις και στις μεταφορές, στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.