Νέα σοβαρή πρόκληση των Τούρκων! Τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί ψαράδες και Frontex εντός ελληνικών χωρικών υδάτων! (vid) | piperata.gr Skip to main content
Οι Τούρκοι δεν χαμπαριάζουν… Σήμερα, έγινε γνωστό ένα ακόμα περιστατικό τουρκικής προκλητικότητας στην περιοχή των Οινουσσών με μάρτυρες στελέχη της Frontex και ψαράδες

Νέα σοβαρή πρόκληση των Τούρκων! Τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί ψαράδες και Frontex εντός ελληνικών χωρικών υδάτων! (vid)

Οι Τούρκοι δεν χαμπαριάζουν… Σήμερα, έγινε γνωστό ένα ακόμα περιστατικό τουρκικής προκλητικότητας στην περιοχή των Οινουσσών με μάρτυρες στελέχη της Frontex και ψαράδες.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το politischios.gr, το πρωί ταχύπλοο της τουρκικής ακτοφυλακής ξεκίνησε επικίνδυνους ελιγμούς, τόσο κατά σκάφους της Frontex που επικουρεί τις προσπάθειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου για φύλαξη των θαλασσίων συνόρων όσο και κατά ελληνικού αλιευτικού σκάφους που ψάρευε εντός των θαλασσίων χωρικών υδάτων σε απόσταση 1,5 ναυτικού μιλίου από τις ελληνικές ακτές.

Η τουρκική ακτοφυλακή κάλεσε τόσο τη Frontex όσο και το αλιευτικό να φύγουν από την περιοχή, λέγοντας ότι πρόκειται για τουρκικά χωρικά ύδατα.

Η ένταση κλιμακώθηκε όταν λίγο αργότερα εμφανίστηκε σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου στο σημείο και επιστρατεύτηκε και δεύτερο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής.

Και τα δύο σκάφη της Τουρκίας επιδόθηκαν επί τέσσερις ώρες σε ελιγμούς με επίκεντρο το ελληνικό αλιευτικό σκάφος αλλά και τα άλλα δύο σκάφη της Frontex και του Κ.Λ. Χίου.

Τελικά επέστρεψαν στο λιμάνι του Τσεσμέ.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.