Μαζικές αποχωρήσεις από το Mega - Το "καπέλωμα" της Σασλόγλου και ο φόβος του Open | piperata.gr Skip to main content
MEGA

Μαζικές αποχωρήσεις από το Mega - Το "καπέλωμα" της Σασλόγλου και ο φόβος του Open

Μερικές εβδομάδες πριν ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξαγοράσει το Mega κυκλοφόρησαν οι φήμες αποχώρησης της Ισαβέλλας Σασλόγλου από την διεύθυνση προγράμματος του One. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση το πολυπόθετο διαζύγιο έφτασε και η Ισαβέλλα Σασλόγλου υπέβαλε την παραίτησή της από το Mega ενώ τη θέση της ανέλαβε ο Πέτρος Μπούτος.

Συγκεκριμένα στις 23.30 το βράδυ του Σαββάτου (16/05) το MEGA εξέδωσε ανακοίνωση για την ανάληψη της διεύθυνσης προγράμματος από τον Πέτρο Μπούτο, χωρίς να γίνεται η παραμικρή αναφορά για την Σασλόγλου γεγονός που ενισχύει το ρεπορτάζ περί αποχώρησης σε τεταμένο κλίμα. «Ο Πέτρος Μπούτος με 30 χρόνια δημιουργική και επιτυχημένη παρουσία σε επιτελικές και διευθυντικές θέσεις στην τηλεόραση αναλαμβάνει τη Διεύθυνση Προγράμματος του MEGA» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του καναλιού της Συγγρού.

Η Ισαβέλλα Σασλόγλου κατείχε τη θέση του διευθυντή προγράμματος στο One, όπου ανήκει στον Βεγγέλη Μαρινάκη.

Πριν ακόμα ο Μπούτος κάνει την εμφάνισή του, η θέση για την οποία προοριζόταν η Σασλόγλου στην ΕΡΤ δεν έκατσε. Έτσι τον περασμένο Οκτώβρη λίγες εβδομάδες πριν το σήμα και η ταινιοθήκη του MEGA καταλήξουν μετά από πλειστηριασμό στην Alter Ego, το θέμα της αποχώρησης δεν προχώρησε. Ωστόσο το κακό κλίμα παρέμεινε με αποτέλεσμα όλες οι προτάσεις της Σασλόγλου για την επαναλειτουργία του Mega κόπηκαν.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως η παραίτηση έγινε σε καλό κλίμα για προσωπικούς λόγους και το στέλεχος είχε ενημερώσει εγκαίρως την ανώτερη διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού πως δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθηκόντά της.

Η απόκτηση της ταινιοθήκης του Mega από τον επιχειρηματία έφερε τον Πέτρο Μπούτο, ξανά στον τηλεοπτικό σταθμό του οποίου καθόρισε το πρόγραμμα επί σειρά ετών, με εξαιρετικές σειρές.

Η παραίτηση αυτή ήταν η πρώτη στο διάστημα των τριών πρώτων μηνών  λειτουργίας του νέου Mega, από τη στιγμή που ο σταθμός  ξαναβγήκε στον αέρα. 

Οι ανάγκες ωστόσο άλλαξαν και  το One των ξένων σειρών και της ενημέρωσης δεν επαρκεί για το τηλεοπτικό κοινό, καθώς ο σχεδιασμός του τηλεοπτικού προγράμματος περιλαμβάνει ελάχιστα περιθώρια για ψυχαγωγία.

Υπάρχει πλέον η ανάγκη για το πλήρες Mega, όπου οι τηλεθεατές θέλουν να ενημερώνονται με σοβαρές ενημερωτικές εκπομπές αλλά και να παρακολουθούν ευρύτερα το ελληνικό πρόγραμμα με μεγαλύτερη απήχηση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις από το κανάλι, καθώς σε επιτελικές θέσεις υπάρχουν δύο άνθρωποι για την ίδια δουλειά, την ώρα που το Open σχεδιάζει εξαρχής τον ειδησεογραφικό του τομέα με τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.