Ουζάτα καλαμαράκια με ρύζι και σάλτσα ντομάτας | piperata.gr Skip to main content
καλαμαράκια

Ουζάτα καλαμαράκια με ρύζι και σάλτσα ντομάτας

Γρήγορο και αρωματικό πιάτο θαλασσινών. Καλαμαράκια με ρύζι, σάλτσα ντομάτα και ούζο.

 

Υλικά

 

1½ κιλό καλαμαράκια, καθαρισμένα και πλυμένα

1½ φλιτζάνι ρύζι τύπου Αμερικής

1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο

1½ φλιτζάνι ντομάτα, αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη

2 φλιτζάνια νερό

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

4 κ.σ. ούζο

μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Κόβετε τα καλαμαράκια σε χοντρές ροδέλες και τα πλοκάμια, στη μέση.

Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε τα καλαμαράκια. Όταν αλλάξουν χρώμα και πιούν το νερό τους, τα σβήνετε με το ούζο.

Προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε τα καλαμαράκια για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε δύο φλιτζάνια νερό και, όταν πάρει βράση, προσθέτετε το ρύζι. Σιγοβράζετε για 15 λεπτά χωρίς σκέπασμα. Σβήνετε τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα με χαρτί κουζίνας και το καπάκι για να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά. Σερβίρετε στα πιάτα και πασπαλίζετε με μπόλικο μαϊντανό.


Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
3 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

WebTV