Παπακώστα: «Οι δημοσκοπήσεις ετοιμάζουν μια... δημοκρατία ειδικού σκοπού» | piperata.gr Skip to main content
Παπακώστα: «Θέλουμε μια “δημοκρατία ειδικού σκοπού;”»

Παπακώστα: «Οι δημοσκοπήσεις ετοιμάζουν μια... δημοκρατία ειδικού σκοπού»

Τον προβληματισμό της για το μέλλον της Δημοκρατίας και των ατομικών ελευθεριών εξέφρασε με ανάρτησή της στο Facebook, η τέως αναπληρώτρια υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

 

Με το σύντομο αλλά μεστό της κείμενο, η κυρία Παπακώστα αναρωτιέται αν οι πολίτες θέλουν μια «δημοκρατία ειδικού σκοπού» -όπως ευφυώς χαρακτηρίζει τα όσα συμβαίνουν εν καιρώ πανδημίας του νέου κορωνοϊού όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

 

Αφορμή για την ανάρτηση της κυρίας Παπακώστα ήταν οι δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με πρωτοφανή ποσοστά αποδοχής έναντι των άλλων, κομμάτων και αρχηγών, μια αποδοχή την οποία χαρακτηρίζει «μονολιθική».

 

Η ανάρτηση Παπακώστα στο Facebook

 

«Με τις παρούσες δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά αποδοχής του πρώτου έναντι όλων λόγω της συνθήκης, διατρέχουμε ένα κίνδυνο πιο σοβαρό από τον ιό, αν μεταδοθεί και γίνει "κολλητικός" όπως έλεγε ο Τσιτσάνης για τον καλό στίχο ,να αφήσουμε στο ράφι την Δημοκρατία, που οι Έλληνες εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν στα χρόνια τα παλιά, όπου η γνώμη του κάθε πολίτη είχε αξία ανεκτίμητη, ως εμπόδιο στις αποφάσεις των ειδικών, οι οποίες υπό την σκιά της όποιας πανδημίας συσπειρώνουν στις μετρήσεις τον λαό γύρω από τον κυβερνώντα οργανισμό, ο οποίος πάλλεται στον αστερισμό των ποσοστών μονολιθικής αποδοχής να καταδικάζει έτσι την αναλογικότητα,τον πλουραλισμό απόψεων την φωνή του ενός που θέλει άλλα από αυτά που του ετοιμάζει μία νέα "δημοκρατία ειδικού σκοπού". Αυτό όμως θέλουμε συμπολίτες μου,αυτό είναι το όραμα για το παρόν και το μέλλον μας;Τι λέτε;»

 


Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.