Γαλλία: Στις 28 Ιουνίου η διεξαγωγή του αναβληθέντος δεύτερου γύρου των εκλογών | piperata.gr Skip to main content
ΓΑΛΛΙΑ

Γαλλία: Στις 28 Ιουνίου η διεξαγωγή του αναβληθέντος δεύτερου γύρου των εκλογών

Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία θα πραγματοποιηθεί, αν όλα είναι καλά από επιδημιολογικής σκοπιάς, στις 28 Ιουνίου.

 

Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρντ Φιλίπ, που ωστόσο προειδοποίησε πως υπάρχει πάντα η πιθανότητα η απόφαση να ανακληθεί σε περίπτωση που επιβάλει κάτι διαφορετικό η πανδημία του κορωνοϊού.

 

«Σκεφτόμαστε πως η δημοκρατική ζωή, κι αυτή, πρέπει να επανεκκινήσει» σχολίασε ο Φιλίπ. «Ένα σχέδιο νόμου που θα επιτρέπει την υπόθεση νέα αναβολής θα κατατεθεί στις 27 Μαΐου» πρόσθεσε προκειμένου να είναι εφικτή μια νέα αναβολή της ημερομηνίας των εκλογών.

 

Η Γαλλία προχώρησε στη διενέργεια των εκλογών σε δήμους και περιφέρειες τον περασμένο Μάρτιο, εν μέσω καραντίνας για τον κορωνοϊό. Η απόφαση της κυβέρνησης της Γαλλίας δέχτηκε έντονη κριτική, καθώς οι πολίτες, φοβούμενη την πανδημία απείχαν μαζικά από την εκλογική διαδικασία.

 

Ως την 15η Μαρτίου, η Γαλλία μετρούσε μόλις 1.606 κρούσματα και 30 νεκρούς, ωστόσο ο απολογισμός στη χώρα εκτινάχτηκε στις εβδομάδες που ακολούθησαν. Κάπως έτσι, η αποχή στις εκλογές άγγιξε επίπεδα ρεκόρ της τάξης του 56%.


Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
5 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

WebTV