Αποκλειστικό: Ποιον βουλευτή και άμεσο συνεργάτη του Μητσοτάκη αφορά η τροπολογία Πλεύρη; | piperata.gr Skip to main content
Αποκλειστικό: Ποιον βουλευτή και άμεσο συνεργάτη του Μητσοτάκη αφορά η τροπολογία Πλεύρη;

Αποκλειστικό: Ποιον βουλευτή και άμεσο συνεργάτη του Μητσοτάκη αφορά η τροπολογία Πλεύρη;

Κομπιναδόροι του ποδαριού, χειρότεροι κι από τους παπατζήδες της Ομόνοιας, αποδεικνύονται κάποιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

 

Γράφει ο Μιχάλης Ι. Ασημάκης

 

Εν προκειμένω, λίγο πριν τη χθεσινή ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Θανάσης Πλεύρης κατέθεσε φωτογραφική τροπολογία που προβλέπει παραγραφή του αδικήματος της νόθευσης αποτελέσματος σε συνδικαλιστικές εκλογές.

 

Η αιφνίδια κίνηση από την πλευρά του βουλευτή της ΝΔ έγινε αμέσως αντιληπτή από τον Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ ο οποίος τον κάλεσε να αποκαλύψει ποιόν ή ποιους επιδιώκει να ξελασπώσει με παραγραφή και αναρωτήθηκε «μήπως κάποιους που φωτογραφήθηκε στη ΓΣΕΕ και πιθανά κατηγορούνται για νοθεία;». Το θέμα δεν πήρε την ανάλογη διάσταση κι έτσι ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας το… προσπέρασε με ευκολία ενσωματώνοντας την τροπολογία στο νέο πλαίσιο το οποίο υπερψηφίστηκε.

 

Γιατί; Γιατί η ρύθμιση δεν αφορούσε εξωκοινοβουλευτικούς αλλά εν ενεργεία πολιτικό, όπως αποκαλύπτει το PIPERATA.GR. Και το πρόσωπο αυτό δεν είναι άλλο από τον Βασίλη Σπανάκη, βουλευτή της Β’ Αθήνας, ο οποίος ήταν δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη ως υπεύθυνος οργανωτικού, κινητοποιήσεων και κομματικών οργανώσεων.

 

Η λαθροχειρία στην ΑΔΕΔΥ 

Να θυμηθούμε λοιπόν, τι εστί Σπανάκης (σ.σ.: εφοριακός στο επάγγελμα ) ο οποίος τώρα έχει κρυφτεί στα λαγούμια, ενώ το προηγούμενο διάστημα έκανε αγώνα για να μην έλθει η υπόθεση του στη Βουλή και αρθεί η ασυλία του.

 

Τον Δεκέμβριο του 2016, στη διάρκεια του προηγούμενου συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, ένας συνδικαλιστής είχε προσπαθήσει να ψηφίσει με το διαβατήριο του Σπανάκη για την ανάδειξη του διοικητικού συμβουλίου της τριτοβάθμιας οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων.

 

Το περιστατικό είχε αντιληφθεί ο δικαστικός αντιπρόσωπος που διέκοψε τη διαδικασία και κάλεσε την Αστυνομία για την προσαγωγή του μέλους της ΔΑΚΕ από την Ομοσπονδία Τελωνιακών, που εμφανίστηκε με το διαβατήριο του Σπανάκη.

 

Σύμφωνα με τα εκτενή δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου, ο συνεργάτης του Μητσοτάκη που δεν βρισκόταν καν στην Αθήνα, είχε παραδεχθεί τη μαϊμουδιά.

 

Τόσο οι συνάδελφοι του συνδικαλιστές όσο και τα κόμματα είχαν αντιδράσει έντονα στην πρωτοφανή, όπως τη χαρακτήριζαν, καλπονοθεία. Ο δε Μητσοτάκης υπό το βάρος των όσων είχαν δει το φως της δημοσιότητας αναγκάστηκε τότε να τον «παγώσει». 

 

Ερωτήματα

Συνεπώς, συνέβησαν δύο τινά, ή ο Παφίλης πέταξε αλλού τη μπάλα σε συνεννόηση ΚΚΕ – Μαξίμου για να «καθαρίσουν» τον Σπανάκη ή έκανε λάθος λόγω του στραπάτσου που υπέστη το ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ.

 

Είναι όμως δυνατόν να έκανε λάθος μια τέτοια αλεπού σαν τον Παφίλη που είναι βουλευτής από το ’89; Όπως και να ‘χει το πράγμα, ο βουλευτής της ΝΔ βγαίνει πλέον λάδι για την παλιά… λαδιά του και δεν θα έχει κανένα νόημα η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του. 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV