Καφές και τσάι γίνονται καλλυντικά και μας ομορφαίνουν! | piperata.gr Skip to main content
ομορφιά

Καφές και τσάι γίνονται καλλυντικά και μας ομορφαίνουν!

Το πρωινό και απογευματινό μας ρόφημα αντίστοιχα, δηλαδή ο καφές και το πράσινο τσάι, προσφέρουν αποδεδειγμένα τεράστια οφέλη και στον τομέα της ομορφιάς. Το κοινό συστατικό των δύο προϊόντων είναι η καφεΐνη που είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες της και υπάρχει σε πληθώρα καλλυντικών.

 

 

Συγκεντρώσαμε 5 λόγους να βάλεις αλεσμένο καφέ ή φακελάκια τσαγιού, αλλά και φυτικά καλλυντικά προϊόντα με βάση αυτά τα υλικά, πάνω στο δέρμα σου:

 

1. Μειώνουν την ερυθρότητα

Η καφεΐνη είναι ένα αγγειοσυσταλτικό, που σημαίνει ότι συμπιέζει τα αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα, άρα μπορεί να γίνει ένα υπέροχο καταπραϋντικό για το δέρμα, μειώνοντας την ερυθρότητα.

 

2. Φωτίζουν το δέρμα

Η καφεΐνη έχει πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν τα κύτταρα του δέρματος, εξουδετερώνοντας τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Και ενώ η έρευνα που υποστηρίζει την ικανότητα της να φωτίζει το δέρμα είναι κάπως περιορισμένη, πολλοί έχουν δει θετικά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας καφεΐνη (όπως πράσινο τσάι που είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή).

 

3. Μειώνουν το πρήξιμο

Η συστολή των αιμοφόρων αγγείων στο δέρμα μπορεί όχι μόνο να μειώσει την ερυθρότητα και την έξαψη, αλλά και το πρήξιμο. Και πάλι, η επιστημονική βιβλιογραφία είναι περιορισμένη, αλλά η καφεΐνη έχει αποδειχθεί ότι έχει βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και όταν αυτή η μειώνεται, το πρήξιμο τείνει να υποχωρεί. Γι αυτό και στην αγορά κυκλοφορούν λοσιόν για τα μάτια με πράσινο τσάι, που βοηθούν στην αντιμετώπιση του πρηξίματος. Εναλλακτικά λοιπόν, μπορείτε να βάλετε κάτω από τα μάτια σας υγρά φακελάκια από πράσινο τσάι.

 

4. Μειώνουν την εμφάνιση κυτταρίτιδας

Η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας, κάνοντας τοπικό μασάζ με ένα scrub που περιέχει χοντροαλεσμένους κόκκους καφέ. Βέβαια, δεν πρέπει να περιμένετε μόνιμα αποτελέσματα, καθώς ένα τοπικό παρασκεύασμα βελτιώνει την επιφανειακή στοιβάδα και δεν βοηθάει στην ουσιαστική εξάλειψη.

 

5. Καθυστερούν τη φωτογήρανση

Όπως αναφέρθηκε, η καφεΐνη έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, συνεπώς μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από την έκθεση σε υπεριώδεις ακτίνες. Η αποφυγή των ελεύθερων ριζών που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία, μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση της φωτογήρανσης. Βέβαια, αν και δεν μπορεί να αντιστρέψει ακριβώς τα εφέ της φωτογήρανσης, σίγουρα μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της διαδικασίας.


Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.