Ένας ακόμη δημοσιογράφος-«μάγκας», που φοβάται, αλλά δεν κωλώνει... απέναντι στον Μαρινάκη! | piperata.gr Skip to main content
Μαρινάκης-Βορίδης-Κούγιας-Θεσσαλονίκη-ΔΕΘ

Ένας ακόμη δημοσιογράφος-«μάγκας», που φοβάται, αλλά δεν κωλώνει... απέναντι στον Μαρινάκη!

Ήταν χθες βράδυ αργά, ανήμερα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όταν  «ανακάλυψα» έναν ακόμη δημοσιογράφο που ξέρει γιατί είναι δημοσιογράφος. Έναν ακόμη δημοσιογράφο-«μάγκα» που φοβάται, αλλά δεν κωλώνει...

 

...διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Αναφέρομαι στον Κώστα Κεφαλογιάννη, του sdna, ο οποίος προστίθεται κι αυτός στη λίστα των «επικηρυγμένων» από τον υπόκοσμο του λιμανιού... Προστίθεται όμως και σε αυτούς που δείχνουν ότι δεν είμαι μόνος... 

Και η πολιτεία; Που είναι η πολιτεία; Η κυβέρνηση; Έχουμε κυβέρνηση; Πρωθυπουργό; Υπάρχει αντιπολίτευση; Έχουμε αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης; Υπάρχει Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας; Που είναι ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ; Υπάρχουν υφυπουργείο Αθλητισμού και υπουργείο Δικαιοσύνης; Υπάρχουν αρμόδιοι εισαγγελείς; Υπάρχει Άρειος Πάγος; Υπάρχουν κανάλια που λειτουργούν με άδειες δημοσίου συμφέροντος και δημοσίου αγαθού; Υπάρχουν ραδιοτηλεοπτικό (ΕΣΡ) και ΕΣΗΕΑ; 

Όχι, δεν υπάρχουν τις περισσότερες φορές, αλλά από εμάς εξαρτάται να τους κάνουμε... επιτέλους να κάνουν το χρέος τους! Το δίκαιο! Το σωστό! 

 

Προ ημερών δικαιώθηκα -εν μέρει- με την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και αντρών της ασφάλειας του. Μπήκαν οι ράγες για να βγουν κερδισμένες η ελευθεροτυπία, η δημοκρατία και η ελευθερία του ανθρώπου. Κατά τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας ένα από τα μότο που είχα συνεχώς στο μυαλό μου το διάβασα στο άρθρο στο οποίο αναφέρομαι του Κώστα Κεφαλογιάννη στο sdna: «Μάγκα δεν σε κάνει τίποτα άλλο, παρά μονάχα το ήθος σου, οι αρχές σου και το θάρρος να τα υπερασπίζεσαι με οποιοδήποτε τίμημα»!

 Συνάμα, αισθάνθηκα δικαιωμένος για μία ακόμη φορά σχετικά με την επιλογή που έκανα στις 19 Μαρτίου 2018 να καταγγείλω και να κυνηγήσω αυτή την ανεκδιήγητη ιστορία του Hilton, όπου ένας ολόκληρος στρατός μπράβων του Μαρινάκη ήρθε για να στερήσει την ελευθερία μου, να με απειλήσει με όπλο και να επιβάλει διά της αρπαγής μου να διαψεύσω ως δημοσιογράφος την ίδια την αλήθεια! Μία αποκλειστική είδηση (βλ. το περιεχόμενο του πορίσματος Τζίβα για το Noor1), η οποία επιβεβαιώθηκε επίσημα περίπου 15 ημέρες μετά.  

Γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή, αρκετοί έκαναν καταγγελίες τις οποίες απέσυραν αργότερα, είτε γιατί δείλιασαν είτε γιατί ξεπουλήθηκαν... Πάμπολλοι έπεσαν θύματα τραμπουκισμών και μπράβων, αλλά αντί να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά με αυτό του Hilton, τελικά δεν τόλμησαν...

Ένας από αυτούς που δεν έχει ακόμη τολμήσει, όπως ο ίδιος παραδέχεται ότι «κακώς», καθώς αποτελεί υποχρέωση όλων μας να καταγγέλλουμε κάθε παραβατική και εγκληματική ενέργεια τέτοιων θρασύδειλων, είναι αυτός ο δημοσιογράφος, ο Κώστας Κεφαλογιάννης, αλλά με μια σημαντική διαφορά: Δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή να κάνει σωστά το λειτούργημα του. Τη δουλειά του. Δεν κωλώνει να δημοσιογραφεί, κι ας στεναχωρεί αφεντικά και μπράβους. Συνεχίζει να γράφει αλήθειες, οι οποίες είναι πιο ισχυρές από τις σφαίρες, τις βόμβες, τους ξυλοδαρμούς, τους τραμπουκισμούς... 

 

Συγκεκριμένα, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, που φέτος του έλαχε με μέτρα προφύλαξης από την πανδημία του κορωνοϊού, τον «ανακάλυψα» να γράφει στο sdna.gr, μεταξύ άλλων, με αφορμή ένα εξώδικο που δέχθηκε από τον Μαρινάκη και την ΠΑΕ ιδιοκτησίας του:

«Όταν διάβασα εκείνες τις χυδαίες αναρτήσεις λοιπόν, δεν κινήθηκα νομικά, παρότι θα μπορούσα. (σ.σ.: αναφέρεται στον α' αντιπρόεδρο της εν λόγω ΠΑΕ).

Απέφυγα επίσης κάθε άλλη παρόμοια ενέργεια. Δεν ηχογράφησα ποτέ τηλεφωνήματα όταν ίσως θα έπρεπε, δεν υπέκλεψα βραδινές συνομιλίες με διάφορους καλοθελητές, δεν κατέθεσα μήνυση κατά αγνώστων όταν μου χτυπούσαν τα κουδούνια.

Ενδεχομένως κακώς. Επέλεξα να απαντάω μόνο με τα άρθρα μου. Και να εξηγώ συστηματικά σε όποιον επιχειρεί να με πείσει για το αντίθετο ότι ακόμα κι αν προσπαθήσω να ρίξω λίγο τους τόνους, μου είναι αδύνατον να σταματήσω να γράφω όσα πιστεύω. Προτιμώ να σταματήσω να γράφω εντελώς.»

 

Και παρακάτω, συνεχίζει με νόημα: 

«Αλλά σκέφτομαι επίσης ότι όσο κάποιος που έχει όλο το χρήμα και όλη την εξουσία του κόσμου στα χέρια του, εξακολουθεί να ενοχλείται τόσο πολύ από τις λέξεις, ώστε να στέλνει εξώδικα και να προσπαθεί να κάνει τις ενοχλητικές φωνές να σωπάσουν, η ελπίδα δεν έχει χαθεί εντελώς.

Οι δημοσιογράφοι έχουν κάθε λόγο να φοβούνται, δυστυχώς. Κι εγώ φοβάμαι σας διαβεβαιώνω. Μέχρι να πιάσω το πληκτρολόγιο. Μετά μου φεύγει. Γιατί νιώθω ότι εκεί βρίσκεται η αληθινή δύναμη. Και ότι εκείνοι φοβούνται περισσότερο. Όχι εμένα, τις λέξεις. Την δημοσιογραφία που ακόμα κι αν λαθεύει ή καμιά φορά χάνει τον στόχο, δεν κωλώνει.

Γιατί όταν κωλώνει, απλώς δεν είναι δημοσιογραφία.

 Είναι σαν ονομαστική εορτή, χωρίς αγκαλιές και φιλιά, χωρίς ρακή με τους ανθρώπους που αγαπάς: δεν έχει λόγο ύπαρξης...».

 

ΥΓ.: Στην εκπομπή «Δίκη» στον OPEN, την Δευτέρα 25/5, όπου θα βρίσκομαι στο στούντιο καλεσμένος του Κυριάκου Θωμαϊδη, με αφορμή τις ποινικές διώξεις κατά Μαρινάκη και Πίκουλα, αλλά και κατά πέντε μπράβων του πολλάκις υπόδικου μιντιάρχη, μεγαλο-παράγοντα του ποδοσφαίρου, ιδιοκτήτη ΠΑΕ και επιχειρηματία-εφοπλιστή, έχω υποχρέωση να πω πολλά, τόσα όσα ποτέ άλλοτε, ανοίγοντας κι άλλα «καυτά» θέματα, όπως για παράδειγμα ποιοι έχουν ευθύνες, δηλαδή ποιοι είναι στην πραγματικότητα οι ηθικοί αυτουργοί και οι συνεργοί, σχετικά με το κατάντημα αυτό που βιώνει η χώρα μας, από το παραδικαστικό και τη διαπλοκή. 

ΥΓ.(2): Κώστα (Κεφαλογιάννη), όχι, δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, πιθανό να πρόκειται για μια ακόμη σκευωρία εις βάρος του υπόδικου Μαρινάκη, η υπόθεση Hilton. Βατερλό ναι, είναι! Σκευωρία, όχι! Σύντομα θα αποτελέσει και μάθημα... όχι μόνο για αυτόν!


Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.