ΗΠΑ: Συνεχίζεται η τραγωδία - 1.260 επιπλέον νεκροί σε μια ημέρα | piperata.gr Skip to main content
ηπα

ΗΠΑ: Συνεχίζεται η τραγωδία - 1.260 επιπλέον νεκροί σε μια ημέρα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, βρίσκονται στην πρώτη θέση της τραγικής λίστας με τις χώρες που καταγράφουν το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από την πανδημία του νέου κορωνοϊού. Χθες καταγράφηκαν ακόμη 1.260 θάνατοι, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

 

Συνολικά, ο απολογισμός στη χώρα ανέρχεται σε 95.921 θανάτους εξαιτίας της νόσου επί συνόλου περίπου 1,6 εκατομμυρίων κρουσμάτων. Παρά αυτούς τους υψηλούς αριθμούς, οι 50 αμερικανικές Πολιτείες έχουν ξεκινήσει μια μερική και προοδευτική αποκλιμάκωση των απαγορευτικών μέτρων, διατηρώντας ορισμένους περιορισμούς στις συναθροίσεις προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

 

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε χθες τους κυβερνήτες των Πολιτειών να επιτρέψουν να ανοίξουν οι χώροι λατρείας "αμέσως" και απείλησε ότι θα το πράξει ο ίδιος εάν οι αυτοί δεν συμμορφωθούν. "Θεωρώ ότι οι χώροι λατρείας -- όπως οι εκκλησίες, οι συναγωγές και τα τζαμιά -- είναι βασικοί χώροι που παρέχουν βασικές υπηρεσίες", είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο. "Προτρέπω τους κυβερνήτες να επιτρέψουν να ανοίξουν ξανά αμέσως οι εκκλησίες μας και οι χώροι λατρείας".


Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
4 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

WebTV