Επιβεβαίωση PIPERATA.GR: Και επισήμως η Forthnet περνά στην BC Partners | piperata.gr Skip to main content
Επιβεβαίωση PIPERATA.GR: Και επισήμως η Forthnet περνά στην BC Partners

Επιβεβαίωση PIPERATA.GR: Και επισήμως η Forthnet περνά στην BC Partners

Όπως σας είχαν ενημερώσει πρώτα τα PIPERATA.GR ήδη από τις αρχές του Απριλίου, μετά το ναυάγιο Μαρινάκη, το ενδιαφέρον για την πώληση της Forthnet προερχόταν από δύο διαφορετικές μεριές, με την BC Partners του Νίκου Σταθόπουλου να κατεβάζει μία πρόταση που της εξασφάλισε την αγορά της Forthnet.

 

Έτσι η βρετανική BC Partners προχώρησε στην αγορά της Forthnet, υπογράφοντας με τις τράπεζες συμφωνία απόκτησης τραπεζικών δανείων έναντι περίπου 45 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία αυτή υπεγράφη αυτή την εβδομάδα και τελεί ήδη υπό τις σχετικές εγκρίσεις των αρμοδίων αρχών, μία διαδικασία που διαρκεί περίπου τρεις με έξι μήνες.

 

Η συγκεκριμένη συμφωνία έρχεται μετά από τέσσερα έτη προσπαθειών για την πώληση της εταιρείας τηλεπικοινωνιών, ενώ η είσοδος της BC Partners σηματοδοτεί σημαντική εξέλιξη συνολικά για τον κλάδο προς την κατεύθυνση της ισχυροποίησης ενός τέταρτου παίκτη.

 

Με βάση τη συμφωνία, θα υπάρξει «κούρεμα» των δανειακών της υποχρεώσεων  συνολικού ύψους 297,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 42,8 εκατ. ευρώ αφορούν το μετατρέψιμο ομολογιακό και 255 τα λοιπά ομολογιακά, ενώ θα ληφθεί και ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ.

 

Η BC Partners ήταν αυτή που πραγματοποιούσε τις τελευταίες εβδομάδες αποκλειστικές συζητήσεις με τις πωλήτριες τράπεζες,  και αποτελεί από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά επενδυτικά κεφάλαια με 113 επενδύσεις σε 18 χώρες, συνολικής αξίας 145 δισ. ευρώ.

 

Η United Group  εξαγοράστηκε το 2019 από την KKR, έναντι περίπου 2,6 δισ. ευρώ. Κεντρικό ρόλο στην BC Partners, ως πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής έχει ο Νίκος Σταθόπουλος, γνώστης του τηλεπικοινωνιακού κλάδου ήδη από το πιο μακρινό παρελθόν.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV