Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης τραγουδά με τα παιδιά των Σταγιατών και στηρίζει ένθερμα τον αγώνα (vid) | piperata.gr Skip to main content
Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης τραγουδά με τα παιδιά των Σταγιατών και στηρίζει ένθερμα τον αγώνα (vid)

Σε χρόνια διαμάχη βρίσκονται οι κάτοικοι των Σταγιατών με τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, για το πόσιμο νερό της περιοχής καθώς οι ντόπιοι ζητούν με ψήφισμα να διαχειρίζονται μόνοι τους την υδροδότηση του χωριού τους και τον αγώνα τους στηρίζει ένθερμα ο γνωστός τραγουδιστής Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο οποίος μάλιστα έχει γράψει τραγούδι για το «νερό των Σταγιατών».

Ενώ η ένταση με τη δημοτική αρχή κλιμακώνεται, ο τραγουδοποιός ανέβασε στο επίσημο κανάλι του στο Youtube μια νέα εκτέλεση του κομματιού, τραγουδώντας με παιδιά της περιοχής.  

«Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου και παιδιά της περιοχής συναντήθηκαν στην πλατεία των Σταγιατών, όπου ηχογράφησαν και οπτικογράφησαν το τραγούδι. Ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης σε όσους στηρίζουν τον αγώνα για ελεύθερα νερά!» γράφουν οι διαχειριστές στην λεζάντα.

 

Στίχοι - μουσική Αλκίνοος Ιωαννίδης  

«Σαν το νερό των Σταγιατών δεν έχει, όποιος το πίνει πολεμάει κι αντέχει δεν τ' αγοράζω, δε πουλώ μα με κερνά και το κερνώ σαν το νερό των Σταγιατών δεν έχει.  

Κυλάει στις πέτρες και στο χώμα τρέχει, κορμούς ποτίζει και κορμάκια βρέχει πλατάνια, όρεια κι αριβιές ελιές, κορίτσια και οξιές κορμούς ποτίζει και κορμάκια βρέχει  

Απ' των αιώνων τη πηγή κατρακυλά δροσίζει το αύριο και το υπόσχεται ξανά μα εδώ και τώρα το νερό μέσα απ' τη χούφτα σου θα πιω ζωή να γίνει η ζωή σε μια γουλιά.  

Σαν το νερό των Σταγιατών δεν έχει, όποιος το πίνει πολεμάει κι αντέχει δεν τ' αγοράζω, δε πουλώ μα με κερνάς και στο κερνώ όποιος το πίνει πολεμάει κι αντέχει σαν το νερό των Σταγιατών δεν έχει.»  

Η κόντρα με τον δήμαρχο

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, πρόσφατα επιτέθηκε με ύβρεις στον τραγουδιστή, μπροστά στις κάμερες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, εκφράζοντας τις εξής απόψεις:

«Δυστυχώς κατοικούν 30-40 οικογένειες το πολύ, ονομάζονται Σταγιάτες, έχουν γεμίσει καμιά δεκαριά σημεία με μαύρες σημαίες, κάνουν ανακοινώσεις, δεν έχουν πληρώσει ποτέ νερό, έκαναν κατάληψη στο κοινοτικό κτήριο, έχουν καταστρέψει τουλάχιστον 15-20 φορές τους χλωριωτές [....] λειτουργούν αυθαίρετα τελείως και έχουν και έναν μ****** που λέγεται Αλκίνοος Ιωαννίδης και τους συμπαραστέκεται. Λέει επάγγελμα τραγουδιστής, τι τραγουδά δεν ξέρουμε, όμως είναι μία αρνητική νότα στην όμορφη περιοχή μας».  

Ο δήμαρχος καθύβρισε όσους αντιδρούν στην αλλαγή της υδροδότησης στους Σταγιάτες και απείλησε με μηνύσεις.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.