Σύμβουλος Ασφάλειας Μαξίμου: Αν χρειαστεί θα πάμε σε σύγκρουση με τη Τουρκία (vid) | piperata.gr Skip to main content
Αλέξανδρος Διακόπουλος

Σύμβουλος Ασφάλειας Μαξίμου: Αν χρειαστεί θα πάμε σε σύγκρουση με τη Τουρκία (vid)

Στις νέες τουρκικές προκλήσεις αναφέρθηκε, μιλώντας στο Open Tv, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Μαξίμου, Αλέξανδρος Διακόπουλος. 

 

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκαθάρισε πως σε ενδεχόμενο παραβίασης των υδάτινων συνόρων η Ελλάδα θα αντιδράσει ακόμη και στρατιωτικά.

 

Ο Αλέξανδρος Διακόπουλος μίλησε αρχικά για τις κινήσεις της Τουρκίας:

 

«Αυτή τη στιγμή υλοποιείται ένας σχεδιασμός, ο οποίος αποτελεί και λειτουργεί ως μοχλός πίεσης για τη χώρα μας. Βέβαια, η Τουρκία γνωρίζει πως δεν έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της και για αυτό προσπαθεί να φέρει τη χώρα μας σε μια καθαρά πολιτική συζήτηση».

 

Για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου, ο κ. Διακόπουλος σημείωσε πως «τέτοιες συζητήσεις που ήδη γίνονται δεν έχουν δυσάρεστες καταλήξεις».

 

Σημασία έχει και η απάντηση που έδωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας σε ερώτηση για το αν η Τουρκία παραβιάσει τα σύνορα της θάλασσας:

 

«Δεν νομίζω ότι θα το κάνει, αλλά αν το κάνει θα αντιδράσουμε όπως ήδη έχουμε διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, ακόμα και στρατιωτικά, αν και θεωρούμε πως κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί».

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV