Σχέδιο Τουρισμός: Την Πέμπτη η παρουσίαση από τον Μητσοτάκη και τον Στηβ Βρανάκη | piperata.gr Skip to main content
Μητσοτάκης - τουρισμός

Σχέδιο Τουρισμός: Την Πέμπτη η παρουσίαση από τον Μητσοτάκη και τον Στηβ Βρανάκη

Το μεγαλύτερο «στοίχημα» για τη κυβέρνηση αποτελεί στη παρούσα φάση ο τουρισμός, καθώς στοχεύει στο να κερδίσει η χώρα το μεγαλύτερο δυνατό κομμάτι από τη «πίτα», που φέτος είναι αρκετά πιο συρρικνωμένη. 

 

Την Πέμπτη, στις 4 Ιουνίου, αναμένεται να παρουσιαστεί το «σχέδιο τουρισμός» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον διευθυντή του Creative Lab της Google, Στηβ Βρανάκη. 

 

Πρόκειται για μία καμπάνια προώθησης του ελληνικού τουρισμού, η οποία θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση του Restart Tourism, την ερχόμενη Πέμπτη,  παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Την παρουσίαση θα αναλάβει ο Στηβ Βρανάκης, επικεφαλής δημιουργικού στην Προεδρία της κυβέρνησης. Η καμπάνια θα προβάλει την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας, θα αναδεικνύει την Ελλάδα ως υγειονομικά ασφαλή προορισμό και βέβαια θα θυμίζει την ξεχωριστή ομορφιά των ελληνικών νησιών.

 

Τα σύνορα για τους πρώτους τουρίστες ανοίγουν στις 15 Ιουνίου, με κανόνες και πρωτόκολλα ασφάλειας, ενώ ήδη χθες ξεκίνησε η λειτουργία των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας. Θα πραγματοποιούνται στοχευμένοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους επισκέπτες, ήδη έχει ξεκινήσει η ενίσχυση των υγειονομικών υποδομών στα νησιά και λαμβάνονται μέτρα για την άμεση διαχείριση ενδεχόμενων κρουσμάτων.

 

Από βδομάδα οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στα νησιά

 

Τα μέτρα αυτά εξετάστηκαν σε σύσκεψη που είχε την Τρίτη ο πρωθυπουργός με συναρμόδιους Υπουργούς και στελέχη του Υπουργείου Υγείας. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε θα παρουσιαστεί το σχέδιο και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα τεστ στα νησιά, τα μηχανήματα μοριακού ελέγχου των δειγμάτων, αλλά και τις αεροδιακομιδές ασθενών. Στόχος, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη είναι η μέγιστη ασφάλεια για κατοίκους και επισκέπτες σε όλη την επικράτεια.

 

Αυτή τη στιγμή στα νησιά υπάρχουν 470 κλίνες Covid. Ωστόσο, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ενίσχυσης του συστήματος με στόχο να φτάσουμε σε δυναμικότητα τις 650 κλίνες στις αρχές Ιουλίου. Ταυτόχρονα οι υγειονομικές μονάδες των νησιών ενισχύονται και σε προσωπικό προκειμένου να στελεχωθούν οι δομές που δημιουργούνται. Σημαντική θεωρείται και η διαδικασία ενίσχυσης των νησιών με μηχανήματα για την επεξεργασία των μοριακών τεστ ώστε να είναι δυνατοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι και η ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος. Σε κάθε περίπτωση θα αξιολογούνται συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και αναλόγως η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από τις χώρες που παρουσιάζουν βελτίωση στην επιδημιολογική τους καμπύλη.

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.