Υπερψηφίστηκε από την Επιτροπή το νομοσχέδιο της Κεραμέως - Την Τετάρτη ψηφίζει η Ολομέλεια | piperata.gr Skip to main content
Κεραμέως

Υπερψηφίστηκε από την Επιτροπή το νομοσχέδιο της Κεραμέως - Την Τετάρτη ψηφίζει η Ολομέλεια

Ψηφίστηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο της υπουργού Παιδείας, Νικής Κεραμέως, ενώ αναμένεται η ψήφισή του και από την Ολομέλεια. 

 

Ανοιχτή σε βελτιώσεις εμφανίστηκε στη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την «Αναβάθμιση του Σχολείου» η Νίκη Κεραμέως.

 

Η υπουργός Παιδείας στην παρέμβασή της επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο στηρίζεται στην ισότητα των ευκαιριών και όχι στην εξίσωση προς τα κάτω και επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εξακολουθεί να διαπνέεται από τη λογική της ήσσονος προσπάθειας.

 

Δριμύτατη ήταν η κριτική του Νίκου Φίλη από την αξιωματική αντιπολίτευση που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την εκπαίδευση και ότι το νομοσχέδιο σε ορισμένες πλευρές του είναι και οπισθοδρομικό, ενώ με τις εξετάσεις «λαιμητόμους», διευρύνει τις κοινωνικές και ταξικές διακρίσεις.

 

Το νομοσχέδιο που επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, πέρασε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια επιτροπή και την Τρίτη εισάγεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια.

 

Η ψήφιση του αναμένεται την Τετάρτη.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.